Acasă Sănătate Programul de Cooperare România Ungaria, prezentat, la Timişoara: 57 milioane de euro...

Programul de Cooperare România Ungaria, prezentat, la Timişoara: 57 milioane de euro pentru Sănătate

DISTRIBUIȚI

Luni la TimisoaraLuni 3 iulie, a fost prezentat Programul de Cooperare Transfrontalieră România Ungaria, la Hotel Lido din Timişoara. Sănătatea e prioritară: sunt alocate 57 milioane de euro.
„E important că sănătatea are un loc prioritar în cele patru axe de finanţare şi se vor da bani şi pentru infrastructură, pentru prevenţie şi pentru terapie. Primele apeluri de proiecte vor fi lansate în luna noiembrie, iar ghidurile de consutanţă vor fi publicate în luna septembrie”, a declarat dr. Olimpia Oprea, din cadrul Maternităţii Odobescu, Spitalul Municipal Timişoara.
Unul dintre proiectele de succes prezentate cu acest prilej a fost Cooperarea Transfontalieră Activă în Tratamentul Infertilităţii Feminine, iar unul dintre cele mai importante rezultate ale proiectului este naşterea unui băieţel, în decembrie 2013. Maternitatea Odobescu din cadrul Spitalului Municipal este dotată cu aparatură performantă pentru a se realiza intervenţii laparoscopice a infertilităţii.
Celălalt proiect de succes prezentat a fost Energie regenerabilă, cooperare în afaceri pentru un viitor mai bun, implementat prin Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timişoara.

Comentarii

comentarii