Acasă Cultura Programul la cinema Victoria începe prin câteva incursiuni în Harta secretă a...

Programul la cinema Victoria începe prin câteva incursiuni în Harta secretă a Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Sunteți pregătiți pentru o nouă săptămână de explorări și descoperiri la cinema Victoria? Scaunele mov au doar măsuțe, nu și centuri de siguranță, dar poate ar trebui să ne gândim la o investiție…!

Programul la Victoria începe prin câteva incursiuni în HARTA SECRETĂ a Timișoarei. Miercuri, aflăm povești despre apă și despre o casă unicat, iar joi, momente din istoria cafenelelor de pe Bega și povestea celui care a inventat espressorul modern, născut în orașul nostru. Proiecțiile scurtmetrajelor vor fi urmate de discuții cu Adriana Babeți și invitații săi. Proiectul „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este desfășurat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara și este primul din programul oficial Timișoara 2023 pe care îl găzduim în acest an la Cinema Victoria!

Un alt om al Timișoarei de descoperit este SUPERHOMBRE – alpinistul de top Horia Colibășanu. Sâmbătă, la trei ani de la lansarea documentarului care-l are în prim-plan, îți propunem o revizionare și o discuție cu Horia și cu regizorii Mircea Gherase și Lucian Mircu.

Explorările din această săptămână merg și înspre copilărie și adolescență. Joi și sâmbătă, #VinoLaVictoria să vezi în avanpremieră CLOSE – o poveste emoționantă despre intimitatea a doi prieteni, pusă la grea încercare de primele semne ale adolescenței. Câștigător al Grand Prix-ului de la Cannes în 2022, filmul lui Lukas Dhont se află pe lista scurtă a Oscarului pentru Cel mai bun film international.

Vineri, căutarea se transformă în anchetă, în HOLY SPIDER, unde jurnalista Rahimi investighează cazul unui criminal în serie care ucide lucrătoare sexuale în Iran. Thriller-ul lui Ali Abbasi este inspirat de o poveste reală.

Alte incursiuni inedite mai poți face și în viața de noapte a Bucureștiului, miercuri seara, alături de TAXIMETRIȘTII Lică, Liviu și clienții lor, vineri, pe insula Eghina, locul unde a trăit sfântul Nectarie, OMUL LUI DUMNEZEU, dar și peste ocean, unde Tom Hanks este UN BĂRBAT PE NUME OTTO, cel mai morocănos bătrânel care te va face să râzi și să te emoționezi în porții egale.

Iar sâmbătă și duminică după-amiază, vă așteptăm, cu mic, cu mare, să descoperiți în avanpremieră povestea NĂSTRUȘNICULUI MOTAN MAURICE, care își duce traiul pe străzi și care născocește o înșelătorie perfectă pentru a face bani, și să vedeți cum arată LUMEA SECRETĂ A SPIRIDUȘILOR, împreună cu FINNICK – îndeamnă reprezentanții cinema Victoria.

Comentarii

comentarii