Acasă Actualitate Programul la PTF Foeni rămâne la fel, nu se permanentizează, pentru că...

Programul la PTF Foeni rămâne la fel, nu se permanentizează, pentru că nu există… infrastructura necesară

2417
DISTRIBUIȚI

Cu toate că riveranii punctului de trecere a frontierei de la Foeni au solicitat permanentizarea programului în vamă, întrucât au rude de cealaltă parte a frontierei, reprezentanţii guvernului au dat aviz negativ. 

În urma interpelărilor adresate ministeri Internelor Carmen Dan de senatoarea de Timiş Alina Gorghiu, parlamentara ne-a transmis răspunsul negativ. Acelaşi răspuns negativ l-a primit şi pentru pista de cicloturism transfrontalieră: „La Foeni, ministra Carmen Dan mi-a răspuns că din păcate nu se poate realiza prelungirea programului PTF Foeni pentru că există mai multe puncte de trecere a frontierei în zonă şi că spre sfârşitul zilei se diminuează traficul, dar şi că infrastructura rutieră este inadecvată. Pentru pista de cicloturism româno-sârbă, ne spune că trebuie să ne adresăm Ministerului de Externe, pentru că ei au mai multe informaţii, chiar dacă lucrează în parteneriat interne-externe pe această problematică şi că până la urmă este tot o problemă de infrastructură care nu este rezolvată, motiv pentru care niciunul dintre aceste proiecte nu poate fi realizat.

Interes mare pentru judeţul Timiş din partea guvernanţilor. Aşa a fost, aşa este, nu ştiu cum va fi în viitor, dar nu sunt optimistă absolut deloc cu privire la interesul PSD faţă de judeţul Timiş”, a spus Alina Gorghiu.

 

Comentarii

comentarii