Acasă Cultura Programul manifestărilor cultural-religioase la Episcopia Romano -Catolică Timişoara

Programul manifestărilor cultural-religioase la Episcopia Romano -Catolică Timişoara

1062
DISTRIBUIȚI

episcopiaPână în 29 iulie, Episcopia Româno Catolică Timişoara organizează mai multe manifestări cultural-religioase în judeţele Timiş şi Arad, iar cei interesaţi sunt invitaţi să participe. Programul este următorul:
1. În perioada 16 iunie – 29 iulie expoziția intitulată ”Orga din Banat și constructorii ei” organizată la inițiativa dl. Dr. Franz Metz, organist și muzicolog originar din Banat poate fi vizitată în Domul/ Catedrala Romano-Catolică din Piața Unirii conform următorului program: marți-sâmbătă între orele 10.00-12.00 respectiv 14.00-16.00, iar duminică între orele 14.00-16.00. În cursul lunii august expoziția poate fi vizitată la Maria Radna, iar din toamnă, începând cu luna septembrie, la Vîrșeț, Reșița, București și Budapesta.
2. Și în acest an de sărbătoarea Sfinţilor Joachim şi Ana, părinţii Sf. Fecioare Maria, se organizează pelerinajul credincioşilor din Arhidiaconatul de Timiş și Arhidiaconatul de Mureș la Maria-Radna. Sfânta Liturghie va fi celebrată miercuri, 26 iulie 2017 la orele 11.00.
3. În biserica parohială din Zăbrani sâmbătă, 29 iulie 2017 începând cu orele 18.00 va avea loc un concert susținut de Dr. Franz Metz și de baritonul Wilfried Michl. În program figurează piese din creația compozitorilor Haydn, Franz Schubert, Beethoven, Boellmann, Grünberger și Murschhauser. Intrarea este liberă.
4. În perioada 15-19 august 2017 la Şumuleu-Ciuc, loc renumit de pelerinaj în Transilvania, va avea loc o întâlnire a tineretului romano-catolic, întâlnire care se organizează anual în special pentru tinerii vorbitori de limbă maghiară. Deplasarea participanților din Dieceze de Timișoara va fi organizată de Parohia Romano-Catolică din Timișoara-Iozefin. Taxa de participare este de 150 lei, în care sunt incluse costurile de transport, trei mese pe zi și cazare. Cei care vor să se înscrie, sunt rugați să sune la nr. te telefon 0256-493034 (Parohie) sau pe adresa de e-mail szilvagyizsolt@yahoo.com.
Gh. MIRON

Comentarii

comentarii