Acasă Cultura Programul spectacolelor în luna mai, la Teatrul German de Stat Timișoara

Programul spectacolelor în luna mai, la Teatrul German de Stat Timișoara

394
DISTRIBUIȚI

Programul lunii mai la Teatrul German de Stat Timișoara va începe în data de 6 mai, de la ora 11.00, cu un spectacol celebru, după marele povestitor din Humulești, Ion Creangă.

Este vorba de Prostia omenească, cu: Dana Borteanu, Daniela Török, Isa Berger, Tatiana Sessler Toami, Simona Vintilă, Harald Weisz, Radu Brănici, Richard Hladik

De câte feluri e prostia? Cum se exprimă ea și cum trebuie întâmpinată? Și, mai ales, ce ne facem cu drobul de sare? Iată câteva din întrebările la care spectacolul „Prostia omenească”, în regia Simonei Vintilă, încearcă să găsească răspunsuri.

Inspirat din povestea lui Ion Creangă și dedicat copiilor, textul, reinterpretat în limbaj modern, spune povestea unor elevi care pun în scenă, potrivit propriei lor înțelegeri, prin joc și joacă, faimoasele întâlniri ale călătorului plecat din satul natal, care se lovește pe drum de proști mai mari decât cei de care fugise.

Un spectacol încântător, amuzant, sincer, completat de compoziții muzicale originale și întregit de încurajarea finală: „Prostia e omenească și poate fi corectată!” -se arată în caietul de prezentare.

Celelalte spectacole sunt: Europa în 7 mai, de la ora 19.30, Erendira, în 12 mai, de la ora 19.30, Jurnal de România. Timișoara, în 14 mai, de la ora 16.00, la Teatrul Ioan Slavici din Arad, și în 21 mai, la Teatrul Jena.

Comentarii

comentarii