Acasă Actualitate Proiect de hotărâre pentru „compartimentări interioare nestructurale” la grupurile sanitare de la...

Proiect de hotărâre pentru „compartimentări interioare nestructurale” la grupurile sanitare de la Liceul de Arte Plastice, depus de un consilier local

DISTRIBUIȚI

Răzvan Stana, consilier local al municipiului Timișoara din partea USR PLUS, anunță că Liceul de Arte Plastice va beneficia de reparații. „Azi am depus un proiect de HCL (hotărâre de consiliu local – n.r.) pe care copiii, părinții și profesorii de la Liceul de Arte din Timișoara îl așteaptă demult”, spune, mai precis, Stana într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mai exact, proiectul de hotărâre privește „lucrări pentru Liceul de Arte Plastice Timișoara și anume «Compartimentări interioare nestructurale în clădirea existentă în vederea realizării de grupuri sanitare noi»”. Acesta ar fi un „proiect al școlii pentru administrația locală”, spune Stana. Adică, explică tot acesta, proiectul este construit integral de părinți și de profesori, sub supravegherea lui Răzvan Negrișanu, arhitect și de asemenea consilier local USR PLUS.

Stana amintește că primarul Dominic Fritz, viceprimarul Ruben Lațcău și consilierii locali USR PLUS, în mod special Ana Munteanu, „legată sufletește de acest de Liceul de Arte”, s-au implicat intens în acest proiect, purtând zeci de discuții cu directoarea, profesorii, consiliul de administrație și părinții.  

Problemele de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara sunt mai vechi, chiar din 2017, de când unitatea de învățământ a fost mutată în clădirile de pe strada Lorena. Din cauza problemelor cu grupurile sanitare, la începutul anului școlar 2020-2021, DSP a refuzat să dea avizul sanitar și a dat un avertisment școlii.

Fostul primar Nicolae Robu a venit de abia la final de mandat în vizită, deși în ultimii trei ani fuseseră trimise zece de adrese către primărie. Mare lucru nu a mai apucat să facă, lucrările la grupurile sanitare din corpul A fiind efectuate de lucrători ai Colterm de abia în decembrie, în mandatul actualului primar, Dominic Fritz. Și calitatea acestora este contestată de profesori, care ne prezentau faptul că ei ar fi venit cu un plan mai bun și cu costuri mai mici.

În decembrie, s-a implica și Avocatul Poporului care a cerut măsuri din partea Primăriei Timișoara, Consiliului Local Timișoara și directoarei liceului. În ianuarie, au ajuns în vizită la liceu și Ana Munteanu, Răzvan Stana, Dominic Fritz și Anca Lăudatu, directoarea Serviciului Școli-Spitale-Baze sportive din primărie, cea căreia reprezentanții liceului îi reproșează cel puțin lipsa de comunicare interinstituțională din ultimii ani. Aceasta din urmă, în timpul vizitei făcute împreună cu primarul, spunea că ar exista deja un proiect pentru tot liceul.

Cum Stana nu precizează în postarea sa de pe Facebook dacă ar fi vorba despre reparații la grupurile sanitare din corpul A, cele din corpul B sau altele, am încercat să îl contactăm pentru lămuriri. Ne-a spus că momentan nu poate vorbi, așa că vom reveni cu detalii atunci când va putea.

De menționat că lucrările la grupurile sanitare din corpul A au costat deja primăria 300.000 de lei, iar cele din corpul B, unde sunt atelierele, au fost începute din banii părinților, însă fără autorizație de construire, așa că au fost oprite. Teoretic, dacă primăria ar face o expertiză și s-ar constata că au fost realizate corespunzător, acestea ar putea fi doar continuate, însă există și riscul de a fi date amenzi. Motivul pentru care DSP Timiș nu a acordat avizul în luna martie a fost, în schimb, lipsa apei calde. În cadrul liceului mai există și o cantină, iar pe viitor ar urma să folosească și un corp C, deja echipat corespunzător pentru ateliere, până acum deținut de vecinii de la Liceul Ferdinand I. În plus, în bugetul local pe 2021 au fost alocați 1,4 milioane de lei pentru documentații în vederea realizării unui „campus smart vocațional” la Liceul de Arte Plastice.

Comentarii

comentarii