Acasă Actualitate Proiect inovator realizat împreună cu specialiști din asigurări de către Facultatea de...

Proiect inovator realizat împreună cu specialiști din asigurări de către Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a inițiat și organizat în cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Departamentul de Finanțe, un proiect inovator – „Personal Financial Risk Management” – în parteneriat cu Marsh România, companie lider în domeniul brokerajului în asigurări și al managementului riscului în domeniul corporate.

Prin acest proiect extracurricular, desfășurat în perioada 9 aprilie – 29 mai 2024, s-au prezentat aspecte legislative specifice domeniului asigurărilor, particularitățile produselor de asigurări de viață și generale, studii de caz, analize de piață, strategii de comunicare și principii de etică în afaceri. Proiectul s-a finalizat cu o etapă competițională în care s-au simulat procese de identificare a riscurilor aferente persoanelor fizice și a mijloacelor adecvate de protecție personală.

În cadrul acestui proiect, un număr de 45 de studenți au participat la sesiuni de training și coaching susținute de specialiști în domeniul asigurărilor: domnul Horațiu Regep, Area Manager Marsh România, doamna Sandra Cireap, Agency Manager NN Asigurări de Viață, doamna Geta Butar, coach financiar, doamna Adriana Moldovan, manager coordonator rețea de brokeri Allianz Țiriac și domnul Paul Simon – Lead Counsel Marsh Mercer CEE Central. Proiectul a fost coordonat de prof.univ.dr. Flavia Mirela Barna, prorector UVT responsabil cu parteneriatele instituţionale, managementul proiectelor europene și antreprenoriat.

În cadrul festivității de premiere au adresat mesaje participanților conf.univ.dr. Claudiu Boțoc, decan al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din UVT, domnul Horațiu Regep, Area Manager Marsh România, doamna Carmen Popa, director regional NN Asigurări de Viață și Sandra Cireap, Agency Manager NN Asigurări de Viață.

Coordonatoarea proiectului, prof.univ.dr. Flavia Mirela Barna: „Proiectul inovator de educație financiară „Personal Financial Risk Management”, inițiat de FEAA – UVT, reflectă importanța colaborării dintre mediul academic și mediul socio-economic și va avea ca efect o mai bună adaptabilitate și inserție pe piața muncii a absolvenților care beneficiază de o pregătire multilaterală și cu un grad ridicat de reziliență. Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din UVT, lider academic în zona de vest a României în domeniul economiei și afacerilor, înțelege că rolul său nu mai este cel de a oferi strict informații ci este mai ales acela de a forma absolvenți adaptabili, deschiși la nou, cu o pregătire avansată și corelată cu dinamica transformărilor din economia reală.”

Comentarii

comentarii