Acasă Actualitate Proiecte pentru elevii arădeni organizate de Poliția locală

Proiecte pentru elevii arădeni organizate de Poliția locală

352
DISTRIBUIȚI

În cursul anului trecut, peste 500 de elevi din municipiul Arad au participat la diverse întâlniri cu reprezentanții Poliției Locale Arad. Ei au fost implicați în diverse proiecte, prin care au aflat amănunte despre activitatea instituției în cauză. Primul proiect s-a adresat copiilor din clasele I-IV și a presupus realizarea de către aceștia a unor desene care să reflecte modul în care vad ei activitatea și rolul instituției în comunitate.

În cadrul proiectului  au fost implicați aproximativ 200 de elevi de la 8 școli din municipiu.  Un juriu de specialitate a analizat lucrările, iar cele mai apreciate au fost premiate în cadru festiv. Cu acest prilej au fost efectuate o serie de vizite în școlile respective și s-a discutat cu elevii și cadrele didactice despre Poliția Locală Arad. Cel de-al doilea proiect inițiat de Poliția Locală care a inclus un număr mare de elevi a fost „Spune NU cerșetoriei !” și a avut drept scop diminuarea fenomenului cerșetoriei pe străzile din oraș prin tragerea unui semnal de alarmă către cetățeni asupra efectului pe care îl are acordarea de bani cerșetorilor.
Tot în cursul anului trecut Poliția Locală a fost invitată ca partener în proiecte inițiate de către instituțiile de învățământ din oraș. Campania „MĂ OPUN VIOLENȚEI”, demarată de o școală din municipiu, are ca obiectiv prevenirea și combaterea violenței în școală prin sensibilizarea elevilor asupra comportamentelor ce trebuie adoptate atunci când se confruntă cu acte violente, cu delicvența juvenilă. „Pentru noi elevii sunt parteneri de dialog. Îi întâlnim zilnic pe străzi, în școli și aș vrea să ne cunoaștem cât mai bine. Suntem conștienți că de felul în care sunt responsabilizați depinde în foarte mare măsură civilizația acestui oraș minunat, Aradul.  Trebuie să știe că se pot baza pe Poliția Locală atunci când situația o cere și ni se pot adresa fără nici un fel de reținere, de la mic la mare. Acțiunile cu ei și pentru ei vor continua și anul acesta în ideea creării unei legături permanente,” a declarat Viorica Graur, director executiv al Poliției Locale Arad.

 

Comentarii

comentarii