Acasă Actualitate Proiectele Centura Sud și legătura cu A1 sunt în impas. Ministrul Transporturilor...

Proiectele Centura Sud și legătura cu A1 sunt în impas. Ministrul Transporturilor vorbește de rezilierea contractelor de execuție

DISTRIBUIȚI

Șantierele Centurii Sud de ocolire a Timișoarei și cel al noului drum de legătură bifurcația Sânandrei – A1 sunt în pericol să rămână fără constructor. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat la Timișoara că se va intra pe procedura de notificare a constructorilor pentru că nu se țin de treabă, după care se va putea ajunge chiar șis la reziliere.

În continuare, cele două principale investiții derulate de Ministerul Transporturilor la Timișoara, Centura Sud și noua legătură dintre DN 69, bifurcația spre Sânadrei, și A1, sunt mult rămase în urmă față de termenul contractual, iar posibilitatea e a se termina lucrările la termen este destul de puțin posibilă, a anunțat ministrul Transporturilor.

”În Timiș, două proiecte sunt monitorizate, este vorba despre legătura A1 de la Sânandrei, acolo sunt zece kilometri e drum de făcut, al doilea proiect este Centura Sud, ambele merg în ritm scăzut. La primul proiect stăm de câteva luni, compania trebuie să depună garanția de bani pentru a primi avansul e la CNAIR, pentru a demara lucrările”, a spus Grindeanu, la Timișoara.

Probleme similare sunt și la Centura Sud. Este puțin probabil ca termenul final, decembrie 2022, să fie respectat, mai spune oficialul. În concluzie, este avută în vedere folosirea noilor prevederi ale legislației din domeniul licitațiilor publice, anume realizarea e trei somări și, ulterior, rezilierea contractelor.

”Nu pot spune că pe Centura Sud nu sunt lucrări efectuate, dar nu îndeajuns ca să se termine proiectul. Vor intra în perioada următoare în procedura anunțată cu schimbarea legislației. Vor primi trei notificări, urmează o reziliere și procedura de licitație nouă. Nu-mi doresc să fac rezilieri, este ultimul lucru. Dar nici nu pot să asist pasiv cum se pierd bani europeni ai României, pentru că unele companii nu pot face ce și-au asumat. Nu pot să asist cum s-au uitat cei dinaintea mea, doar s-au uitat la ce se întâmplă, cu fapte zero. Deciziile vor fi luate în perioada următoare. De trei luni de zile există un dialog permanent cu firmele, și li se spune: mergeți și faceți-vă treaba că s-a schimbat modul de lucru. Sunt sceptic că se va respecta termenul pe Centura Sud. O companie care nu înțelege cum stau lucrurile, care vine la București să ceară amânări permanente, nu se poate”, a mai declarat Grindeanu.

Comentarii

comentarii