Acasă Cultura Proiectul care poate scoate o stațiune din Banat din nepăsare – Băile...

Proiectul care poate scoate o stațiune din Banat din nepăsare – Băile Culturale Herculane

844
DISTRIBUIȚI

La Herculane se va desfășura un proiect prin care se va încerca scoaterea stațiunii din praf și… nepăsare. Între 27 august și 2 septembrie va avea loc evenimentul „Băile Culturale Herculane”, cu invitați din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică și film.

„Punem un picior în pragul degradării culturale și sociale. Atragem atenția asupra situației dezolante a patrimoniului milenar din Băile Herculane. Reactivăm spații publice în așteptare cu picturi murale și intervenții care vor repune Băile Herculane pe hărțile culturale de azi. Hrănim un optimism civic vital pentru a produce o schimbare atât de necesară într-un sit istoric și într-un spațiu mitic precum Băile Herculane”, transmit organizatorii.

În cadrul proiectului, la Herculane veți putea vedea picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu, ateliere cu artiști vizuali și arhitecți: Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru, Ovidiu Hrin, jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan, Tavi Scurtu, proiecții de film în aer liber cu Cinemobilul, tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi și prietenie.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA), Asociația Locus, Asociația Launloc, Cinemobilul, Primăria Băile Herculane; proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Comentarii

comentarii