Acasă Actualitate Proiectul de majorare a taxelor locale din Timișoara nu are susținerea PNL

Proiectul de majorare a taxelor locale din Timișoara nu are susținerea PNL

DISTRIBUIȚI

Lipsă de transparență în abordarea unei probleme de acest nivel de importanță cum e majorarea impozitelor locale, lipsa unei consultări cu PNL pe o temă atât de importantă, împovărarea suplimentară a populației, acestea sunt motivele pentru care PNL Timiș a decis să nu susțină proiectul administrației USR PLUS de la Timișoara, de majorare a impozitelor locale din oraș. Alin Nica spune că cei care ar fi trebuit să le fie partener USR-iștilor au aflat despre majorare din presă.

Dominic Fritz, a dat dovadă de neseriozitate pentru că nu s-a consultat cu PNL atunci când a decis, unilateral, majorarea impozitelor locale. Cât de serios și interesat este de subiect o arată faptul că nici măcar nu a participat la dezbaterea publică pe tema impozitării.

”Am văzut propunerea de majorare a taxelor, promovată de USR. Noi acest lucru nu îl vom susține, nu vom susține împovărarea populației. E deficitară colectarea și e necesară atragerea de fonduri europene, impozitele majorate pot fi doar o ultimă soluție. Eu sunt surprins de Dominic Fritz că el susținea că nu va majora impozitele când nu era primar. E vorba și de bun simț, nu am fost consultați, aflam din presă despre majorare. E un demers neserios, în plus e și lipsa primarului la dezbaterea pe tema impozitării, arată că nu există dialog și consultare. Spuneau că e nevoie de transparență. Primul lucru, trebuia să se consulte cu partenerii”, a declarat, joi, Alin Nica.

PNL Timiș va susține o serie de amendamente, suplimentar față de refuzul de a vota majorările semnificative propuse. Unul dintre acestea se referă la menținerea reducerilor pentru plata anticipată de firme a impozitului.

”Este n subiect important noi vrem scăderea, mai ales pentru persoanele fizice, dar și pentru companii. Vom propune să fie menținută bonificația de zece la sută pentru firme, la plata anticipată a impozitului. Cred că eliminarea facilității pentru firmee e injustă, cu efect la buget. Companiile nu vor mai plăti în prima parte a anului, ci vor lăsa plata impozitului pentru final de an. Va fi o sincopă. Își bat singuri cuie în talpă.

Comentarii

comentarii