Acasă Administraţie Proiectul de management al traficului din Timişoara a primit undă verde. Robu,...

Proiectul de management al traficului din Timişoara a primit undă verde. Robu, săgeţi căte un ministru PSD

1019
DISTRIBUIȚI

robu trafic management

Proiectul de management al traficului din Timişoara, proiect aprobat pentru a fi finanţat din fonduri europene, era blocat de mai mult timp. Blocajul s-a produc la faza de stabilire prin licitaţie a executantului.

Primăria Timişoara s-a lovit de problema unor contestatari insistenţi, printre care şi firma unui membru al familiei Swarovski. În campania electorală, proiectul cu probleme s-a transformat într-un adevărat călcâi al lui Ahile pentru primarul Robu. Pe acest subiect a fost atacat de deputatul Sorin Grindeanu şi, mai nou, de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. La o zi după atacul ministrului, Robu s-a pomenit cu un as în mânecă. În sfârşit, contestaţiile au fost respinse, iar licitaţia poate merge mai departe.

M-am tot plâns că suntem blocaţi în licitaţia pentru contractarea proiectului de computerizare a controlului traficului în Timişoara. Vestea bună este că am câştigat toate contestaţiile care au fost depuse împotriva primăriei pe această licitaţie şi, drept urmare, sper ca de săptămâna viitoare să se reia procedura, să-i dăm drumul mai departe şi cât mai curând să avem un câştigător al licitaţiei şi să trecem la punerea în operă şi a acestui proiect”, a declarat Robu.

Primarul a anunţat că municipalitatea este în fază avansată şi cu un alt proiect, pentru care încă nu este finalizată licitaţia: sistemul de supravechere video pentru creşterea securităţii în oraş. „Dacă le finalizăm pe ambele, vom reuşi performanţa, de care nici nu cred că se apropie altcineva în ţară, să avem 24 de proiecte din 24 în implementare”, a adăugat primarul. 

Nicolae Robu a comentat ironic criticile care i-au fost aduse de către ministrul Fondurilor Europene. Spre bucuria edilului, social-democraţii au reuşit doar să-i ridice o minge la fileu.

Domnul Teodorovici a venit aici în campanie electorală şi ce era să zică şi dânsul? I-au spus cei din Timişoara despre ce să vorbească, pentru că nu are nicio treabă domnul ministru cu subiectul acesta altfel. I-a întrebat: «– Băi, ce se spun de primar, că nu face nimic? – Nu, nu, că dacă spuneţi asta râde lumea de noi, că face foarte multe. – Să spun că are lucrările întârziate. – Nu, nu spuneţi asta, că toate sunt în grafic, sunt multe deja finalizate. – Că sunt puţine? – Nu, că sunt foarte multe, lumea chiar îi reproşează că sunt prea multe. – Totuşi, hai să-i găsim ceva. – Păi e un proiect cu trafic management, la care licitaţia e blocată. – A, bun, hai că vorbim atunci despre asta.» Cam aşa s-au întâmplat lucrurile la pregătirea conferinţei. N-a ieşit prea bine. Nu aveau de unde să ştie cei de la PSD, când l-au instruit pe domnul ministru ieri, că îmi ridică o minge la fileu. Tocmai astăzi s-a întâmplat să se anunţe câştigarea tuturor contestaţiilor”, a declarat Robu.

Chiar dacă implementarea proiectului a întârziat mult, primarul nu vrea ca primăria să facă uz de posibilitatea de a prelungi termenul de finalizare. Robu ar vrea să convingă firmele, chiar dacă începe cu întârziere implementarea, să facă eforturi şi să se angajeze să finalizeze mai devreme lucrarea.

Comentarii

comentarii