Acasă Actualitate Proiectul drumului expres A1 – Aeroportul Timișoara face un nou pas inainte

Proiectul drumului expres A1 – Aeroportul Timișoara face un nou pas inainte

DISTRIBUIȚI

Proiectul tehnic al viitorului drum expres care va lega Aeroportul Timișoara de autostrada A1 a fost finalizat. Va urma o etapă în care se va solicita finanțarea proiectului și demararea licitației pentru stabilirea constructorului.

Pe data de 9 martie, Consiliul Județean Timiș semna cu Ministerul Transporturilor acordul de preluare a managementului proiectului de realizare a unui drum expres între autostrada A1 și Aeroportul Internațional Timișoara. Pe data de 12 martie era deja anunțată firma care urma să facă proiectul tehnic al drumului. Acum, documentul a fost finalizat.

„Știm cât de importantă este problema traficului și am fost permanent preocupați de identificarea unor noi căi de acces care să ducă la o fluidizare mult – așteptată și la creșterea calității vieții în localitățile din jurul Timișoarei. Ne bucurăm că reușim în acest mod să diversificăm accesul și să înlăturăm presiunea rutieră de la Dumbrăvița. În proiect este inclusă și o porțiune din Centura Timișoarei, pentru facilitarea accesului atât la varianta ocolitoare cât și în localitățile periurbane apropiate. În mod cert, dezvoltarea acestui drum expres va conduce la creșterea atractivității județului Timiș pentru investiții și implicit pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea dinamicii mediului de afaceri.” a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, la semnarea acordului de preluare a proiectului.

Ulterior, pe data de 12 martie, câștigătoare a licitației pentru realizarea proiectului tehnic a fost declarată societatea Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL, din Oradea, aceasta va primi 1,1 milioane de lei. Acu, proiectul tehnic a fost finalizat, urmează o nouă etapă, cea în care se caută finanțarea proiectului, este vorba de o sumă importantă.

“Investiția se ridică la aproape 100 de milioane de euro, deci um proiect foarte, foarte mare și intenționăm să depunem o cerere de finanțare pe Programul Operațional de Transport”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș, la Radio Timișoara.

Comentarii

comentarii