Acasă Actualitate Proiectul “Nu te pune cu timişorenii!” a fost prezentat studenţilor

Proiectul “Nu te pune cu timişorenii!” a fost prezentat studenţilor

DISTRIBUIȚI

proff.dr.emilian_popoviciIeri, la Institutul de Sănătate Publică Timişoara
Proiectul “Nu te pune cu timişorenii!” a fost prezentat, ieri, studenţilor medicinişti din anul VI de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, dar şi angajaţilor Institutului de Sănătate Publică, de către prod. univ. dr. Emilian Popovici şi de către reprezentanţii Clubului Rotary Timişoara, la sediul institutului.

“Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră. E o campanie de promovare a imaginii Timişoarei şi de protejarea împotriva micii poluări, fiindcă oraşul nostru suferă din două aspecte: a igienei şi a igienei morale. Sperăm să rezolvăm prin acest proiect în primul rând aspectul igienei”, a declarat Aliakbar Barmayoun, preşedintele Clubului Rotary Timişoara.

”Timişoara este şi a dumneavoastră. Ajutaţi-ne să o păstrăm curată!”

“Sânt încântată că am participat la această acţiune. Probabil că voi conştientiza mai mult să iau atitudine pe stradă. Sunt convinsă că am să o fac, chiar dacă voi supăra pe unul sau altul.

Probabil maniera în care o voi face va fi alta faţă de cum a fost până acum.

În Timişoara, există cartiere de case care arată bine şi lumea munceşte pentru zona lor şi cartiere unde există oameni diverşi şi  unde mai e de muncit”, a declarat Mariana Anghel, cercetător-chimist. “Este o acţiune foarte binevenită, în primul rând pentru şcoli.

Întâmplător, fiica mea este la generală 18, unde este o şcoală care a intrat cu un program intitulat “Eco Şcoala” şi eu chiar îi ajut cu diferite materiale şi informaţii”, a declarat ing. Marin Sora, din cadrul Institutului de Sănătate Publică. “Este un proiect foarte bun şi Timişoara are nevoie de asemenea activităţi de mediu”, a declarat Gabriela Mustra, studentă. Profesorul Popovici a declarat că, în calitate de timişorean get-beget, născut şi crescut în oraşul de pe Bega, nu a schimbat de 52 de ani nici măcar cartierul şi nici nu intenţionează să îl schimbe.

“În deplasările mele prin Bucureşti, peste 50% din succesul pe care l-am avut s-a datorat apartenenţei oraşului Timişoara şi instituţiei pe care am reprezentat-o, fie că a fost Universitatea de Medicină şi Farmacie, fie Institutul de Sănătate Publică. Mă simt onorat să mă implic în această campanie şi spun: Timişoara este şi a dumneavoastră. Ajutaţi-ne să o păstrăm curată!”, a declarat prof. Emilian Popovici.

“Nu te pune cu timişorenii!” a fost lansat în 10 martie şi are scopul de a sensibiliza timişorenii de a “lupta” împotriva micii poluări (aruncarea de chiştoace pe stradă şi în staţii, scuturarea scrumierei din viteza maşinii, protejarea spaţiilor verzi şi evitarea aruncării gunoaielor oriunde, în afara locurile special pregătite etc.). Proiectul are şi un site: www.nutepunecutimisorenii.ro, cei interesaţi pot accesa site-ul să îşi exprime ideile privind protejarea mediului timişorean.
Gh. MIRON

Comentarii

comentarii