Acasă Actualitate Proprietarii de fast-fooduri din Timișoara, solidari cu Alin Nica, șeful CJT, pentru...

Proprietarii de fast-fooduri din Timișoara, solidari cu Alin Nica, șeful CJT, pentru eliminarea restricționării de sub incidența COVID a activității în HoReCa

252
DISTRIBUIȚI

Proprietarii de terase și fast-foodu-ri din Timișoara sunt solidari cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și îi susțin inițiativa eliminării restricționării de sub incidența COVID 19 a activității în HoReCa.

Amintim că Alin Nica s-a deplasat la București, unde a purtat discuții cu primul ministrul și cu ministrul de interne, în vederea eliminării restricționării activității școlilor, HoReCa și a competițiilor sportive odată cu creșterea ratei de incidență a COVID 19.

Nicu, proprietar de fast-food, pe bv. Regele Carol din Timișoara, a explicat, joi, 30 septembrie:

”Ar fi o decizie foarte bună pentru domeniul HORECA -baruri, restaurante, cafenele, pizzerii și hoteluri. Ar fi șansa noastră de a nu da faliment și de a ajunge pe drumuri. Ar fi o mare greșeală din partea guvernului României să ne arunce în șomaj și disperare. E vorba de un număr foarte mare de oameni care nu vor mai avea un mijloc de subzistență, dacă locurile lor de muncă vor fi închise.

Până acum a fost foarte bine cu accesul cetățenilor cu certificatul verde în incinta restaurantelor și a cafenelor. Se respecta această măsură, iar oamenii erau conștienți că e o medotă bună pentru a putea consuma o cafea sau o bere sau să mănânce o pizza sau o shaorma, iar noi puteam funcționa, deși la limită. Totuși nu ajungeam muritori de foame!

De aceea noi îl susținem pe Alin Nica și milităm pentru ca domeniul HORECA să fie scos de sub incedența ratelor de incidență COVID și să lucrăm numai cu cei imunizați, fiindcă știm să aplicăm măsurile de distanțare și de protecție anti-COVID, iar oamenii, după cum am văzut până acum, sunt respectoși și au înțeles situația, atunci când mâncau înăuntru! În Timișoara și Timiș, sunt mulți vaccinați și era bine. Treaba mergea. Erau mulți care mâncau înăuntru. Se și stimula vaccinarea. Dacă ar ridica restricțiile, am fi și noi la linia de plutire cu cheltuielile, nu să câștigăm”

Ștefan, coleg cu Nicu, a adăugat: ”Ar o măsură rațională, firească și ar fi foarte bine pentru proprietarii din HORECA și pentru miile de angajați din domeniu care activează în Timișoara și în Timiș. Sper să o și pună în practică, deși sunt sceptic. Ar fi o mană cerească, fiindcă ne-am salva, nu am mai închide fast-food-ul și am putea supravețui. Altfel, evident că vom ajunge muritori de foame. Vom fi șomeri.

În Timișoara sunt foarte mulți vaccinați. Ei s-ar bucura că nu vor fi izolați și, de fapt, chiar disciminați. Nu pot fi izolați. Așa am putea trăi și noi, dacă vom putea activa și nu ne vor închide. Nu mi se pare normal să ne închidă. Sunt foarte mulți oameni vaccinați și așa vor fi stimulați și alții să se vaccineze. Dacă Guvernul României le interzice mișcarea și accesul la restaurant, fast-food sau în sălile de sport sau la școală, atunci nu va mai fi stimulată vaccinarea.

Comisia Europeană a tras un semnal de alarmă pentru ca în România să se accelereze imunizarea anti-COVID. Libertatea de mișcare este o metodă de a stimula vaccinarea celor vaccinați! Dacă ne închide nu numai că vom ajunge în faliment, dar după toate aceste restricții, aproape că suntem în falimnet și nimeni nu va avea de câștigat. Așa că susținem inițiativa domnului Alin Nica pentru ca activitățile din HORECA să fie scoase de sub incidența restricțiilor COVID19”.

Amintim că și prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, recomandă eliminarea plafonului de incidență a infectărilor de la 6 la mie, pentru asigurarea unui acces permanent în spațiile destinate sporturilor și fitness-ului, indiferent de rata de infectare.

”Odată cu venirea toamnei, studenții, ca și ceilalți tineri, au nevoie de săli de sport deschise, pentru ca să poată face mișcare. Închiderea sălilor la un numit nivel al ratei de infectare pe oraș face loc unei nedreptăți evidente, îndreptate către cei vaccinați, imunizați sau testați, care ar avea tot dreptul să intre în astfel de spații pentru practicarea sportului utilizând un certificat verde, aplicând regulile de prevenție epidemiologică, vizitatori și personal angajat, deopotrivă. Sunt categoric în a recomanda eliminarea plafonului de incidență a infectărilor de la 6 la mie, pentru asigurarea unui acces permanent în spațiile destinate sporturilor și fitness-ului, indiferent de rata de infectare!”.

Comentarii

comentarii