Acasă Actualitate Propunere estetică spectaculoasă pentru prima pasarelă pietonală nouă peste Bega. Când va...

Propunere estetică spectaculoasă pentru prima pasarelă pietonală nouă peste Bega. Când va fi realizat proiectul?

2124
DISTRIBUIȚI

Mulberry Development, dezvoltatorul proiectului ISHO, a finalizat proiectarea podului auto și pasarelei pietonale peste râul Bega, parte din soluția propusă pentru realizarea inelului II de circulație, planificat să traverseze zona Take Ionescu, în care va fi construit cel mai modern ansamblu rezidențial din Timișoara. Proiectarea este realizată de dezvoltator în cadrul parteneriatului pe care acesta îl are cu Primăria Timișoara și va fi donată municipalității pentru realizare.

În urma consultărilor periodice cu primarul Nicolae Robu și autoritățile locale, a fost aleasă varianta de a separa traversarea pietonală de cea auto, soluție care îmbunătațește decisiv calitatea experienței pietonale, a traficului pe biciclete și auto. Propunerea pentru pod, semnată de biroul de arhitectură Gaivoronschi & Andreescu din Timișoara, este simplă și eficientă, dar elegantă și bine integrată, urmărind să ofere o soluție pragmatică, funcțională pentru două benzi de circulație pe sens și implică costuri optime de implementare. În același timp, pasarela oferă ocazia realizării unei lucrări deosebite din punct de vedere architectural incluzând un amfiteatru spectaculos ce coboară la Bega și punând un accent deosebit pe iluminatul pe timp de noapte. Proiectul pasarelei este semnat de arhitectul timișorean Bogdan Zaha, care în prezent profesează în Viena. Proiectarea tehnică a podului și a pasarelei este realizată de SSF, o companie timișoreană care proiectează poduri în Germania și Romania, întregul proiect propus fiind realizat de specialiști timișoreni.

“Traversăm o perioadă prolifică pentru oraș, am angajat și continuăm să angajăm mari proiecte, atât noi, administrația publică, cât și mediul privat, respectiv unele proiecte le facem împreună, proiecte care vor transforma în bine, vor moderniza radical Timișoara. Deja putem spune că Timișoara de mâine a început să-și arate fața. Salutăm în mod deosebit colaborarea cu dezvoltatorul ISHO care se materializează într-un proiect public-privat de anvergură ce poate servi drept exemplu pentru alte investiții”, apreciază Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara.

Conform primarului proiectul va fi lansat în licitație anul acesta sau la începutul anului viitor și va fi finalizat în 2018. Proiectanții spun însă că este nevoie de 8 luni pentru construirea podului rutier și de 8 – 12 luni pentru pasarela pietonală.

Dezvoltatorul asigură finanțarea proiectării inelului II care pornește de la strada Baader și ajunge până la sensul giratoriu de pe strada Pestalozii, proiect pe care îl donează Primăriei în vederea licitării lucrărilor și implementării, având sprijinul dezvoltatorului ISHO. În plus, porțiunea care va traversa proiectul ISHO va fi proiectată și executată în regim de bulevard cu patru benzi pe cheltuiala dezvoltatorului, urmând ca lucrarea să fie donată orașului.

“Încă de la ideea realizării noului nostru proiect am avut în vedere o componentă importantă prin care să contribuim la dezvoltarea întregii zone ISHO, dar și a orașului. Soluția generată de noi va asigura o legătură coerentă a inelului II de circulație de pe strada Baader, peste pod până la sensul giratoriu de pe strada Pestalozzi unde se leagă de inelul existent. Venim cu o propunere pentru o utilitate publică care stă în picioare oriunde în Europa, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, în deplină armonie cu dezvoltarea urbană din zonă, dată de proiectul imobiliar multifuncțional ISHO. Colaborarea noastră cu biroul de arhitectură Andreescu și Gaivoronschi e deja bine cunoscută, dar ne bucură, totodată, noua colaborare cu arhitectul pasarelei, Bogdan Zaha, al cărui  parcursul profesional include o perioadă de 6 ani petrecută în prestigiosul birou de arhitectură Zaha Hadid, recunoscut internațional pentru lucrările emblematice din mai multe metropole ale lumii”, nuanțează Ovidiu Șandor, dezvoltatorul ISHO.

ISHO este cel mai modern proiect imobiliar multifunțional care se construiește în Timișoara. Pe lângă componenta rezidențială ce va include peste 1.000 de apartamente și cea office, care va cuprinde peste 50.000 mp de spații de birouri de nouă generație, ISHO va oferi un centru de conferințe, dar și un spațiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un mix ideal de servicii, precum gym, spa, piscină, dar și un parc de peste 7.500 mp. ISHO va fi deservit de un after-school, dar și de mai multe școli și grădinițe bine cotate, aflate în proximitate. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci și alte funcțiuni comerciale complementare. De asemenea, ISHO va avea propriul debarcader, un loc de relaxare care deservește, în același timp, noua linie de vaporetto. Nu în ultimul rând, zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase și alte spații de socializare și relaxare.

Comentarii

comentarii