Acasă Actualitate Propunerea lui Alin Nica, acceptată de CJSU: se redeschid sălile de sport...

Propunerea lui Alin Nica, acceptată de CJSU: se redeschid sălile de sport din Timiș

886
DISTRIBUIȚI

Pe 4 decembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis redeschiderea sălilor de sport din județ, propunere făcută în urmă cu câteva zile de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. În cadrul ședinței CJSU de vineri după-amiază, au fost prezentat și punctul de vedere al DSP Timiș și analiza de specialitate a lui Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

„Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-a făcut o analiză în privința redeschiderii sălilor de sport, având în vedere solicitarea domnului domnul Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Instituția Prefectului a solicitat un punct de vedere de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, ținând cont de contextul epidemiologic actual. Prefectul Liliana Oneț a punctat contextul în care a fost luată decizia de închidere a sălilor de sport, având în vedere faptul că la luarea acestei decizii rata de infectare la nivelul județului era 6,21/1000 cu trend ascendent galopant, iar astăzi rata de infectare pe județ este 4/1000 de locuitori. Și la nivelul municipiului Timișoara trendul este ușor descendent. O analiză de specialitate a fost prezentată în cadrul ședinței de vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, conf. dr. Emilian Popovici. Au fost solicitate puncte de vedere și din partea reprezentanților instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne, instituții care au atribuții de control.

În urma votului membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a decis redeschiderea sălilor de sport”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Comentarii

comentarii