Acasă Actualitate Prorusul Emir Kusturica nu va împărți scenă cu ucrainenii de la Kalush...

Prorusul Emir Kusturica nu va împărți scenă cu ucrainenii de la Kalush Orchestra, de Ziua Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Timișorenii care au așteptat concertul cu Emir Kusturica și No Smoking Orchestra, de Ziua Timișoarei, au fost dezamăgiți la aflarea veștii că sârbul nu va mai veni în capitala Banatului. Concertul a fost amânat la cererea artistului născut la Sarajevo, au transmis cei de la Casa de Cultură a Municipiului. De fapt, este Kusturica a cerut amânarea concertului, urmând ca acesta să vină la Timișoara la o altă dată. 

În aceste condiții a apărut o veritabilă dezbatere în mediul online pe această temă.

Kusturica este un fan declarat al Rusiei. Recent, regizorul sârb a acceptat chiar oferta ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, de a ocupa funcţia de director şef al Teatrului Central al Armatei Ruse de la Moscova. 

În contextul în care Kusturica urma să cânte chiar după trupa ucraineană Kalush Orchestra, câştigătorii Eurovision din acest an, timişorenii cred că anularea concertului nu a fost deloc întâmplătoare.

Organizatorii nu vor să facă presupuneri.

 „Şi noi l-am aşteptat la Timişoara pe Emir Kusturica. A fost destul de greu să-l aducem, mai ales că din ceea ce a anunţat artistul, se află într-un turneu de retragere. De comun cu artistul am decis să amânăm concertul, nu să-l anulăm! El ne-a propus, iar noi am acceptat. Motivele reale pentru care acest lucru s-a întâmplat nu ştiu să vi le spun. Eu sper că va veni momentul să-l vedem pe Kusturica la Timişoara. Chiar nu sunt în măsură să spun dacă a fost un gest politic. Pe internet circulă tot felul de zvonuri, dar eu nu vreau să mă amestec în ele. Kusturica este apreciat mai ales în Banat, ştiţi foarte bine că noi apreciem tot ce e sârbesc, este un mare artist, şi îmi doresc din tot sufletul să-l revedem cât mai curând la Timişoara”, a declarat Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură din Timișoara.

În condiţii în care Emir Kusturica nu mai vine la Timişoara, la concertele de Ziua Timişoarei cap de afiş vor fi ucrainenii de la Kalush Orchestra, aflaţi în premieră în România.

În ciuda simpatiei care există pentru Ucraina, mulți dintre cei care au urmărit Eurovision 2022 cred că victoria celor de Kalush Orchestra a fost influențată de contextul geopolitic. 

Comentarii

comentarii