Acasă Eveniment 6.000 de fani alb-violeţi au protestat în Piaţa Operei

6.000 de fani alb-violeţi au protestat în Piaţa Operei

537
DISTRIBUIȚI

UPDATE & FOTO

„În C, în B, în A, oriunde cu Politehnica”

Peste 6.000 de suporteri au participat la miting

Protestul din Piaţa Operei al celor care au inima alb-violetă a început de la ora 19. Deocamdată oamenii încep să se adune până ce întreaga piaţă va deveni o mare alb-violetă. Oamenii adunaţi în piaţă protestează împotriva deciziei Comitetului de Licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal de a retrograda echipa timişoreană tocmai în liga a treia în urma neplăţii unor datorii.

 „În C, în B, în A, oriunde cu Politehnica” scrie pe bannerul ce a fost pus pe Operă. „Poli, Poli luptă pentru noi” şi alte scandări se aud deja din pieptul celor aflaţi în Piaţa Operei. Mitingul nu va fi singular. Autorizaţia e valabilă întreaga săptămână.
 
UPDATE
 
A fost citită şi părerea unui om de peluză. S-a cântat imnul clubului Poli. Inimile alb-violete au vibrat puternic miercuri seară. De la balconul Operei au vorbit rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara Nicolae Robu şi reprezentanţii suporterilor. „Cred că nici unul dintre noi nu şi-a putut închipui că o să ajungem aici. Abia ni s-au vindecat parţial rănile că n-am putut să ne atingem obiectivul în care am crezut – acela de a deveni campioni. Am început să ne consolăm că până la urmă e o performanţă să devii vicecampioană naţională. (…) Trebuie să ne păstrăm unitatea, trebuie să rămânem aceeaşi oameni civilizaţi care au impresionat toată ţara”, a spus Robu. În jurul orei 20.30 protestul s-a terminat iar oamenii au plecat acasă cu gândul la culorile alb-violete. Autorizaţie pentru protest există până la sfârşitul săptămânii, deci s-ar putea ca Piaţa Victoriei să devină din nou o mare alb-violetă în zilele ce vor urma…
 
Peste 6.000 de suporteri au participat la miting
 
Peste 6.000 de suporteri ai echipei FC Timişoara au fost prezenţi, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din oraşul de pe Bega, pentru a-şi manifesta ataşamentul faţă de echipă, după ce timişorenii nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012. 
" O federaţie de mafioţi / La FRF este un cuib de hoţi / De infractori şi nesimţiţi / Noi ne rugăm în iad să putreziţi " a fost refrenul preferat al fanilor prezenţi în Piaţa Victoriei din Timişoara. Pe lângă inevitabilele scandări triviale la adresa Federaţiei Române de Fotbal şi mai ales la adresa lui Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, suporterii timişoreni au avut şi un discurs coerent. Aceştia au ţinut să precizeze că acesta nu este un miting de protest la adresa cuiva, ci unul de susţinere a echipei favorite. "Sunt momente în viaţa unei comunităţi când toţi trebuie să ne adunăm, să ne consultăm, să vedem ce s-a întâmplat, cum a fost posibil să se ajungă la o asemenea situaţie, la o asemenea ruşine, şi ce urmează să se întâmple. Acesta este unul dintre acele momente, când toţi cei care însemnăm Politehnica Timişoara, toţi cei care facem parte din această familie, să ne vedem din nou «la porumbei», ca altă dată, şi să încercăm să ne lămurim", a spus Ema Cernescu, unul dintre liderii suporterilor timişoreni, invocând un vechi loc de adunare al suporterilor, chiar în centrul oraşului.
 

{vsig}galerie/protest poli{/vsig}

Comentarii

comentarii