Acasă Actualitate Protest la Urseni, pentru modificarea proiectului centurii de sud a Timișoarei

Protest la Urseni, pentru modificarea proiectului centurii de sud a Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Locuitorii din Urseni vor organiza un protest, vineri, pentru a încerca să forțeze autoritățile să modifice proiectul centurii de sud a Timișoarei și să le ofere o variantă viabilă.

Localnicii spun că vor fi nevoiți să facă un ocol de până la 4 kilometri pentru a ajunge din Timișoara în Urseni și invers, dacă nu se va construi un sens giratoriu.

”În urma execuției lucrărilor la centura Timișoara Sud respectiv la intersecția cu calea Urseni (DC 98), accesul direct către Urseni și către Timișoara va fi restricționat prin obligarea virajului spre dreapta pe centură. Acest lucru supune traficul rutier de pe calea Urseni la un ocol de 3 – 4 km pe centură pentru a se putea menține traseul Timișoara – Urseni și invers. Încă din 2021 am făcut demersuri în legătură cu această problemă pe toate căile și către toate instituțiile abilitate dar fără rezultat pozitiv. Prin urmare de această dată cetățenii comunei spun “stop” prin acest protest și solicită în mod expres C.N.A.I.R și Ministerului Transporturilor să găsească împreună o soluție de alocare de fonduri și să reproiecteze această intersecție într-una cu sens giratoriu permițând astfel traficului rutier inclusiv echipajelor de intervenție rapidă, poliție, pompieri, salvări, mijloacelor de transport în comun cât și a bicicliștilor, să circule liberi înspre și dinspre oraș pe calea Urseni (DC 98) fără a fi obligați să ocolească pe centură conform proiectului actual,” spun cei care organizează protestul.

Comentarii

comentarii