Acasă Eveniment Protestatarii din Piaţa Operei şi-au făcut cunoscute revendicările în plenul CJ Timiş

Protestatarii din Piaţa Operei şi-au făcut cunoscute revendicările în plenul CJ Timiş

DISTRIBUIȚI

Liviu Bacana: „Nu este timp de joacă”

Protestatarii din Piaţa Operei din Timişoara, care manifestă deja de 84 de zile şi cer demisia guvernului şi a preşedintelui ţării, au venit în plenul Consiliului Judeţean Timiş pentru a prezenta A Treia Proclamaţie de la Timişoara şi manifestul societăţii civile. „A Treia Proclamaţie de la Timişoara este destul de cunoscută. A treia proclamaţie reprezintă, de fapt, nişte propuneri constituţionale ale noastre, care intră în platforma pentru România. Sunt 84 de zile de când noi suntem în stradă, la Timişoara. Noi, ca societate civilă, am ieşit. A treia proclamaţie, cât şi platforma pentru România, cât şi acest manifest al societăţii civile este un rezultat a ceea ce se întâmplă de 84 de zile în Timişoara şi de peste 18 zile în ţară. Nu este timp de joacă. Aş dori să-l lăsaţi pe fiecare reprezentant al grupurilor să-şi exprime o părere vizavi de societatea civilă din stradă”, a spus Liviu Bacana, preşedintele Asociaţiei 16 Decembrie. Astfel, liderii grupurilor politice din CJ Timiş şi-au exprimat opiniile referitor la acţiunile societăţii civile în stradă, care durează de 84 de zile.

Ostaficiuc: „Sunt de acord cu oprirea traseismului politic”

„Nu cred într-o Românie socială, cred într-o Românie competitivă, nu într-o Românie construită pe o nejustă repartizare între muncă şi efect, beneficiar şi cei care produc. Cred într-un dialog sincer şi absolut corect cu societatea civilă, în care să punem faţă în faţă tot ceea ce e nevoie ca România să meargă mai departe. Nu am fost prezent când s-a scris prima proclamaţie, eram în stradă, nu în balcon, am fost şi la a doua proclamaţie în stradă. A apărut această a treia proclamaţie, în unele lucruri mă regăsesc, în altele nu. Atâta timp cât protestele sunt în prevederile legale şi atenţionează lumea politicului că greşeşte sunt absolut de acord. Sunt de acord cu oprirea traseismului politic. E o chestiune de bun-simţ, până la urmă. Sunt de acord ca, de la un anumit nivel, schimbările care se fac să stabilească nivelul deiczional”, a spus preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc – liderul PDL Timiş.

Viorel Coifan: „În afară de problemele curente, există o problemă fundamentală: a necesităţii schimbărilor structurale în România”

Sunt foarte multe lucruri interesante în această platformă. România trebuie să urmeze regulile acestui stat de drept. Eu, personal, şi cred că şi PNL considerăm că este un material care provine din expresia străzii. Eu cred că e important să avem acest dialog cu societatea civilă şi să discutăm punct cu punct. Foarte multe dintre puncte sunt prinse în programele partidelor politice. În afară de problemele curente, există o problemă fundamentală: a necesităţii schimbărilor structurale în România. E momentul deschiderii. Guvernul nu-şi găseşte disponibilitatea de a dialoga. Colegii să înţeleagă că trebuie să purtăm discuţii cu manifestanţii”, a spus consilierul judeţean Viorel Coifan – vicepreşedinte PNL Timiş.

Titu Bojin: „Să cerem, începând de la demisia preşedintelui consiliului judeţean, până la demisia preşedintelui ţării”

„În  mod normal, ar trebui să fim de acord cu ceea ce strigă oamenii în stradă şi cu ceea ce se întâmplă. Cu ceea ce se va striga în fiecare sâmbătă. Sunt de acord cu ceea ce se spune în manifest şi în proclamaţie. Dialog sincer? Mă îndoiesc că putem vorbi de un dialog sincer cu actualul guvern. Ce fac ei, de câteva săptămâni bune, în Timişoara… e cazul să înţelegem că oamenii îşi doresc altceva. Dialogul a lipsit total. Nu vom înceta să facem aceste mişcări în mod paşnic, să cerem, începând de la demisia preşedintelui consiliului judeţean, până la demisia preşedintelui ţării”, a spus consilierul judeţean Titu Bojin – preşedintele PSD Timiş.

Viorel Sasca: „Societatea românească este măcinată ca un cancer de corupţie, la toate nivelurile”

„Mă bucur că societatea civilă s-a revigorat din nou. Fără o societate civilă puternică, nici partidele nu pot fi puternice. Societatea civilă alimentează viaţa politică, vine şi îi trage de mânecă pe politicieni, atunci când derapează. Mă bucur să există aceste manifestări, s-a ajuns într-un moment foarte greu, pe care sper să-l depăşim împreună. Trebuie să folosim libertatea pe care am câştigat-o în decembrie 1989, responsabil, societatea românească este măcinată ca un cancer de corupţie la toate nivelurile, ar trebui să facem puţină curăţenie şi în rândurile noastre, ale revoluţionarilor”, a spus consilierul judeţean Viorel Sasca, prim-vicepreşedinte PNŢCD Timiş.

 

Comentarii

comentarii