Acasă Eveniment Protestatarii din Timişoara au lansat manifestul “Din nou tot din Banat”

Protestatarii din Timişoara au lansat manifestul “Din nou tot din Banat”

DISTRIBUIȚI

FOTO

22 de organizaţii ale societăţii civile din zona Banatului şi 6.800 de persoane fizice au semnat pentru manifestul “Din nou tot din Banat”. Tudorin Burlacu, preşedintele Asociaţiei “Frăţie, Egalitate, Cooperare, Colaborare” Timişoara, a spus, duminică, 29 ianuarie, că manifestul cuprinde zece revendicări.

80 de zile de proteste zilnice

Unul dintre cele mai importante puncte este introducerea cazierului profesional pentru angajaţii din administraţia publică. Cei care au încălcat legea să nu mai fie reangajaţi în nicio administraţie. De asemenea, democraţia reprezentativă să fie schimbată în democraţie participativă. Un ales să fie schimbat cu jumătate plus unu din voturile cu care a fost ales. Un alt punct al manifestului este ca TVR să fie redată poporului. Să fie condusă  de un consiliu de administraţie ai cărui membrii să fie aleşi prin vot uninominal.
Protestarii prezenţi în Piaţa Victoriei Timişoara salută mitingul organizat de către USL, sâmbătă, 28 ianuarie, în Piaţa Unirii. Liviu Bacana, erou, membru în Comititul de Iniţiativă al Liderilor Revoluţiei din 1989 Timişoara, a spus că protestatarii salută acţiunea opoziţiei parlamentare de sâmbătă, dar sunt aşteptate şi sindicatele să iasă în stradă, iar partidele politice să dea drumul la “staţiile de epurare”. Juristul Emil Vlădesan, membru în comitet, a precizat că este bine-venită acţiunea USL, e semn că înţelege nemulţumirea străzii, totuşi fără sprijinul politic revendicările protestatarilor nu vor avea sorţi de izbândă.

 

Oficial şi neoficial

Protestele din Piaţa Victoriei din Timişoara au împlinit 80 de zile, la sfâşitul săptămânii. Deşi cei mai mulţi ştiu că manifestările au început vineri, 13 ianuarie, când atât timişorenii, cât şi cetăţenii din întreaga ţară s-au adunat în marile oraşe în semn de solidaritate cu Raed Arafat, de fapt, în Timişoara, revoluţionarii de la Comitetul de Iniţiativă au început protestele zilnice oficial din 19 noiembrie 2011, iar neoficial din 9 noiembrie.
Emil Vlădesan a spus că dacă la început lupta revoluţionarilor a fost în primul rând pentru apărarea propriilor drepturi, din 13 ianuarie lupta este pentru apărarea libertăţilor şi drepturilor întregului popor român.
„Am început în data de 9 noiembrie 2011. Noi, revoluţionarii, stăteam în grup restrâns în Piaţa Victoriei şi veneau jandarmii şi ne întrebau dacă ne-am adunat să protestăm. Noi le ziceam că vorbim despre fotbal. Oficial am primit autorizaţia de la primărie în 19 noiembrie”, a spus Dinu Buhăianu, erou.

{vsig}galerie/protest 29 01 2012{/vsig}

 

Comentarii

comentarii