Acasă Actualitate Protestatarii din Timişoara: “Băse te aşteaptă Boc!”

Protestatarii din Timişoara: “Băse te aşteaptă Boc!”

371
DISTRIBUIȚI

FOTO

Protestatarii din Piaţa Victoriei din Timişoara sunt bucuroşi că Emil Boc şi-a dat demisia, iar guvernul a căzut, dar consideră că nu este de ajuns. Ei vor moartea politică a lui Traian Băsescu şi să plece de la Cotroceni. În mod simbolic, ei au adus un sicriu în piaţă unde se află păpuşile din paie ale lui Băsescu şi Boc, cu sloganul: “Băse te aşteaptă Boc!”. 

 
“Jos Băsescu!”
 
“Căderea lui Emil Boc e o frecţie la un picior de lemn. Vrem demisia lui Traian Băsescu. De aceea am ieşit în stradă. România are nevoie de o nouă ordine socială”, a spus Lucian Căldăraru. “Jos Băsescu!”, “Hoţii!”, “Să fie condamnaţi!”, “Să fie judecaţi!”, “Băse condamnat!”. “Nu-i de ajuns că a plecat Boc. Stăm în stradă până îşi dau demisia toţi!. Să pună în loc oameni noi curaţi, necorupţi, care să nu fie arătaţi cu degetul”, a spus Costel Bursuc. “Fără anticipate şi comasate, fără partide politice mici în parlament şi fără votul prin corespondenţă”, este de părere Cătălin Galoş, luptător. Juristul Emil Vlădesan a spus că Predoiu, în funcţia de premier, este omul lor. Trebuia să îl pună pe Tănăsescu. Ce cere strada? Alegeri anticipate, iar în funcţie de acestea să fie declanşată suspendarea lui Traian Băsescu. “Vom lupta până vor ceda toţi din funcţiile lor, în frunte cu Băsescu”, a concluzionat Gruia Săsăran. De aceea, oamenii din stradă cer ieşirea din criza morală şi materială a societăţii, o dată cu demisia preşedintelui Traian Băsescu şi al premierului Emil Boc. 
 
10 revendicări ale timişorenilor
 
Amintim 10 dintre revendicările protestatarilor din Timişoara cuprinse de A treia Proclamaţie de la Timişoara: 1.România – stat unitar, naţional, indivizibil şi social. 2. Limba română să fie limba oficială.3. Fără partide pe criterii etnice. 4. Confiscarea averilor ilicite. 5. Lege antitrust. 6. Republică, prin care poporul să îl poată schimba pe preşedinte prin referendum şi parlamentul să fie desfiinţat tot prin referendum. 7. Prim-procurorul să fie numit de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). 8. Cei nouă judecători să fie desemnaţi de CSM. 9. Interzicerea traseismului politic. 10. Alegerile să se facă pe liste de partid. Votul uninominal păstrându-se numai la alegerea preşedintelui României, primarilor, şi preşedinţilor de consilii judeţene. Vlădesan a spus că aceste revendicări trebuie să fie introduse în Constituţia României. Va fi o constituţie pornită din jos în sus, îmbunătăţită cu idei venite din cadrul societăţii civile. “Chemăm alături de noi în susţinerea următoarelor idei fundamentale ce vor trebui să facă parte din viitoarea Constituţie a României pe toţi timişorenii, toată societatea civilă din Timiş şi Timişoara”, susţin protestatarii.
{vsig}galerie/06 02 2012{/vsig}

Comentarii

comentarii