Acasă Actualitate Protestatarii din Timişoara: „Va fi mai rău cu Ungureanu premier. Serviciile vor...

Protestatarii din Timişoara: „Va fi mai rău cu Ungureanu premier. Serviciile vor face ravagii!”

391
DISTRIBUIȚI

FOTO

Protestatarii din Piaţa Victoriei din Timişoara susţin că va fi mai rău cu Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru, fiindcă serviciile secrete vor face ravagii acum. „Va fi o marionetă în mâna lui Băsescu”, a spus Lucian Căldăraru, luptător, marţi, 7 februarie, care se află în stradă alături de ceilalţi protestatari de zeci de zile.

Avem zece revendicări

Juristul Emil Vlădesan, membru în Comitetul de Iniţiativă al Liderilor Revoluţiei din Timişoara 1989, susţine că timişorenii vor continua să lupte la infinit, până când constituţia va fi schimbată. „Avem zece revendicări care sunt esenţiale şi cel mai important este că vin de jos în sus. Altfel, constituţia va fi făcută pe gustul şi interesele politicienilor. Este foarte important că modificarea contituţiei vine de jos în sus, nu de sus în jos. Nu plecăm din stradă, de aici din Piaţa Victoriei”, a spus Vlădesan.

„Ungureanu este omul puterii. Tandea l-a înlocuit pe Mandea. De aici nu vom pleca până când nu vom obţine o viaţă justă şi mai bună. Băsescu ne sfidează cu oameni mai rău ca Boc! E important să continuăm protestele”, a spus Dinu Buhăianu, luptător. „Ungureanu e omul de casă al lui Băsescu”, a spus Costel Bursuc.

Amintim 10 dintre revendicările protestatarilor din Timişoara, cuprinse de A Treia Proclamaţie de la Timişoara:

1.România – stat unitar, naţional, indivizibil şi social.

2. Limba română să fie limba oficială.

3. Fără partide pe criterii etnice.

4. Confiscarea averilor ilicite.

5. Lege antitrust.

6. Republică, prin care poporul să îl poată schimba pe preşedinte prin referendum şi parlamentul să fie desfiinţat tot prin referendum.

7. Prim-procurorul să fie numit de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

8. Cei nouă judecători să fie desemnaţi de CSM.

9. Interzicerea traseismului politic.

10. Alegerile să se facă pe liste de partid. Votul uninominal păstrându-se numai la alegerea preşedintelui României, primarilor, şi preşedinţilor de consilii judeţene.

„Jos PDL!”, „Asta-i Timişoara unde este ţara?”,„Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!”, „Coaliţia e deşteaptă, Timişoara-i înţeleaptă!”, „Timişoara e frumoasă!”, „Cinste Timişoarei!”, „Timişoara Bucureşti, băi, Băsescu o păţeşti!”, „Jos Ungureanu!” – au strigat protestarii conduşi de către universitarul Lorin Fortuna, de la ora 15.00.

„Jos Securitatea!”, „Demisia!”, „Vrem să ne luăm viaţa înapoi!”, „Jos PDL!”, „Băsescu şi ai lui să se ducă dracului!”, „Jos coaliţia!”- au strigat protestatarii coordonaţi de Comitetul de Iniţiativă al Liderilor Revoluţiei din Timişoara 1989. Ei au autorizaţie de la Primăria Timişoara, după ora 16.00.

Comentarii

comentarii