Acasă Actualitate Protestele din Timişoara au împlinit 80 de zile

Protestele din Timişoara au împlinit 80 de zile

DISTRIBUIȚI

FOTO

Protestele din Piaţa Victoriei din Timişoara au împlinit 80 de zile, vineri, 27 ianuarie. Deşi cei mai mulţi ştiu că manifestările au început acum două săptămâni, vineri, 13 ianuarie, când atât timişorenii, cât şi cetăţenii din întreaga ţară s-au adunat în marile oraşe în semn de solidaritate cu Raed Arafat, de fapt, în Timişoara, revoluţionarii de la Comitetul de Iniţiativă al Liderilor Revoluţiei din 1989 din Timişoara au început protestele zilnice încă din 19 noiembrie 2011.

Eugen Gherga, Liga de Vest a Revoluţionarilor Timişoara, a precizat că acest calendar al protestelor nu a început de câteva zile (contorizate de la spargerea capetelor), ci a început când revoluţionarii Timişoarei, oficial, au constituit „Comitetul de Criză”; în 19 noiembrie 2011. 
Parlamentarii puterii au refuzat dialogul cu reprezentanţii asociaţiilor revoluţionarilor Timişoarei, ceea ce a provocat declanşarea protestelor. În 20 noiembrie 2011, a fost anunţat public începutul: în 21 noiembrie 2011, la Timişoara, revoluţionarul Ioan Savu a intrat în greva foamei, sincron, la Bucureşti, procedând similar revoluţionarul Doru Mărieş; în 22 noiembrie 2011, au demarat manifestările autorizate, o lună, Prefectura Timiş fiind zilnic pichetată de revoluţionari, cu mitinguri în Piaţa Victoriei din Timişoara. „Tot Banatu’i fruncea: Timişoara e avangarda civică a României!”, a spus Gherga. 
Juristul Emil Vlădesan, erou, membru în comitet, a spus, vineri, 27 ianuarie, a spus că dacă la început lupta revoluţionarilor a fost în primul rând pentru apărarea propriilor drepturi, din 13 ianuarie, lupta este pentru apărarea libertăţilor şi drepturilor  întregului popor român. 
„Am reuşit să rezistăm 80 de zile stând pur şi simplu în piaţă zi de zi, proteste autorizate de către Primăria Timişoara. Nu au fost acţiuni ilegale”, a spus Liviu Bacana, erou, membru în comitetul de iniţiativă. 

„Am început în data de 9 noiembrie 2011. Noi revoluţionarii stăteam în grup restrâns în Piaţa Victoriei şi veneau jandarmii şi ne întrebau dacă ne-am adunat să protestăm. Noi le ziceam că vorbim despre fotbal. Oficial am primit autorizaţia de la primărie în 19 noiembrie”, a spus Dinu Buhaianu, erou, membru în Comitetul de Iniţiativă a Liderilor Revoluţiei din 1989 Timişoara.

În 12 ianuarie 2012, revoluţionarii au lansat Proclamaţia de la Timişoara cu Platforma pentru România. 
Bacana a spus că viitoarea campanie electorală nu se va putea face fără această platformă, care va reprezenta toate revendicările românilor. 
Partidele politice vor fi nevoite să ţină cont de Platforma pentru România creată şi lansată de către revoluţionarii din Timişoara.
{vsig}galerie/27 01 2012{/vsig}
 

Comentarii

comentarii