Acasă Actualitate Protestul mut „40 de zile pentru viaţă!”, a început în faţa Maternităţii...

Protestul mut „40 de zile pentru viaţă!”, a început în faţa Maternităţii Odobescu din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Campania protest mut „40 de zile pentru viață” a început miercuri, 14 februarie, la ora 7:00, în faţa Maternităţii Odobescu din Timișoara, o manifestare creştină care promovează cultura vieții  şi se desfășoară simultan, în alte 559 de orașe din 27 de țări.

Este vorba de Statele Unite, Australia, Republica Sud Africană, Kenia, …, Hong-Kong, Anglia, Germania, Italia, Croatia, Serbia, România, Ungaria, Slovacia, Slovenia, etc.
“Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești. Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor români nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avortul în Timișoara și în România”, este mesajul campaniei.
Campania este bazată pe următoarele valori și practici: 1. Viața este un dar din partea lui Dumnezeu. 2. Sarcina este un privilegiu și o oportunitate. 3. Viața umană are valoare de la concepere până la moarte

Scopul manifestărilor este atragerea atenției opiniei publice privind valoarea vieții și a faptului că avortul nu este o măsură contraceptivă; mobilizarea comunității în sprijinul dreptului la viață al celor nenăscuți; mobilizarea comunității la respectarea demnității umane şi solicitarea intervenției lui Dumnezeu prin post și rugăciune
Locul de manifestare publică va fi în fața Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, (Maternitatea Odobescu) Timișoara, între 07:00 – 19:00 zilnic.
3-7 voluntari, reprezentanți ai societății civile, vor fi prezenți la fața locului în fiecare moment, timp de 12 ore pe zi, cu pancarte și bannere în mână. Va fi o manifestare tăcută, cu un mesaj pro-viață. Scopul este conștientizarea opiniei publice referitor la tragedia avorturilor și stoparea acestora. “Având în vedere că România este încă pe primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locurile fruntașe în rândul adolescentelor, dorim să atragem atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social. Scopul esențial al campaniei nu este de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susține dreptul la viață a copiilor nenăscuți”, susțin organizatorii.
Obiectivul Campaniei „40 de zile pentru viață” este să implice comunitatea în mod activ și pașnic pentru schimbarea mentalității greșite în ceea ce privește viața intrauterină și valoarea vieții unui copil nenăscut. Dorința este de a determina fiecare român să prețuiască viața copiilor nenăscuți, să considere copiii nenăscuți ca fiind persoane valoroase și de a pune capăt avorturilor. Conform datelor statistice publicate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul avorturilor efectuate zilnic în întreaga lume se ridică la cca 125.000 copii, ceea ce este corespondentul a 40-50 de milioane de copii avortați pe an!
Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008 în România au fost avortați 22.178.906 copii.  În cei mai sângeroși ani – 1964, 1965, 1966 – au fost avortați peste 1 milion de copii, în fiecare an; în 1990, numărul avorturilor a atins cifra de 992.265.

România și Rusia sunt singurele țări din lume al căror număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață. România are astăzi una dintre cele mai mari rate a avorturilor și a mortalității materne din UE – 480 avorturi la 1000 nașteri, conform Organizației Mondiale a Sănătății, 2012. Este printre țările din UE cu cel mai mare număr de adolescente care rămân însărcinate. Mai mult de jumătate dintre adolescente (12-19 ani) își întrerup sarcina. În fiecare an în România sunt avortați cca 100.000 de copii, respectiv cca 400 pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 3 copii concepuți.
România este printre țările Europei de Est cu cea mai mare pierdere a populației în istoria modernă, numărul deceselor depășind numărul nașterilor (rată alarmantă a avorturilor, emigrări, natalitate scăzută). Rata natalității – între anii 1960 și 2010 a scăzut de la 2,3 la 1,3 copii/femeie. La nivel mondial, România se situează pe antepenultimul loc la capitolul natalitate (după Germania și Japonia). România se confruntă cu un declin demografic drastic – se estimează că până în 2050 populația României ar putea scade până la 14-16 milioane de persoane, potrivit ONU și datelor publicate pe site-ul Băncii Europene.
Adi Magheţ, pastor la Biserica Lumina, prezent la manifestare, a declarat: “Am venit aici cu toţii fiindcă noi credem în viaţa pe care ne-a dat-o Dumnezeu şi că viaţa este o valoare inestimabilă. Noi îi reprezentăm aici pe copilaşii care nu se pot apăra singuri aflaţi în pântecele mamei, copilaşii nenăscuţi. Prin acţiunea pe care o organizăm aici, în faţa Maternităţii Odobescu, în aceste 40 de zile, înţelegem că suntem datori înaintea lui Dumnezeu faţă de micuţii care nu se pot apăra singuri, să fim alături de ei şi să nu îi lăsăm să moară. Avortul e o crimă”, a explicat Adi Magheţ.

Pe pancartele manifestanţilor era şi un îndemn: „Treci prin criza unei naşteri nedorite? Nu te gândi la avort, oferim gratuit sprijin. Sună la 0256.492.862”

 

 

Comentarii

comentarii