Acasă Actualitate Protocol între Primăria Timișoara și Poliția Locală. Vor fi confiscate vehiculele folosite...

Protocol între Primăria Timișoara și Poliția Locală. Vor fi confiscate vehiculele folosite pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 15 martie, reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că a fost semnat un protocol de cooperare cu Poliția Locală Timișoara pentru aplicarea planului privind calitatea aerului și gestionarea deșeurilor abandonate prin oraș. Printre altele, prin intermediul acestuia, mașinile folosite pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public vor putea fi confiscate. Vorbim în mod special de cele folosite de firme neautorizate pentru eliminarea deșeurilor din construcții. Acest protocol va ajunge cât de curând și în plenul Consiliului Local Timișoara.

„Documentul stabilește o abordare integrată la nivel interinstituțional pentru identificarea și reglementarea surselor de poluare care creează disconfort (în special activitatea șantierelor) în zonele rezidențiale. De asemenea, echipele mixte ale Primăriei Municipiului Timișoara și Poliției Locale vor acționa în vederea localizării amplasamentelor pe care se abandonează deșeurile și identificării proprietarilor de terenuri sau a autorilor abandonului de deșeuri pe domeniul public, după caz. În cazul în care aceste abandonuri sunt surprinse în flagrant, Poliția Locală va aplica sancțiunea de confiscare a mijloacelor de transport care au fost folosite la săvârșirea acestei contravenții. De asemenea, contravenientul va fi obligat să asigure eliminarea sau valorificarea deșeurilor prin intermediul unui operator economic autorizat și să comunice Poliției Locale Timișoara dovada îndeplinirii măsurii”, explică reprezentanții primăriei.

În actele de constatare întocmite de polițiștii locali vor fi identificate autorul faptei, natura deșeului depozitat sau abandonat, mijlocul de transport folosit pentru transportarea acestuia la locul în care a fost depozitat sau abandonat. După caz, vor aplica sancțiunea contravențională. La nevoie, poliția locală ar putea cere și implicarea structurii județene a Gărzii de Mediu, cea care până acum mai confisca autovehiculele din care erau aruncate deșeuri.

„Primăria Timișoara va verifica legalitatea și conformitatea documentelor și autorizațiilor privind lucrările în derulare, gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări și va asigura salubrizarea locațiilor de pe domeniul public pe care au fost abandonate deșeuri, ca urmare a adreselor emise de Poliția Locală, a petițiilor formulate de către cetățeni și a autosesizărilor”, mai precizează reprezentanții primăriei.

„Este nevoie de un efort comun atât al instituțiilor, cât și al cetățenilor, pentru a păstra spațiile publice și private în limitele normelor civilizate de curățenie. Abandonarea deșeurilor este un fenomen care ne afectează pe toți și are un impact negativ asupra calității vieții și sănătății publice. Putem alege responsabil, să debarasăm deșeurile prin operatori autorizați sau la centrele de colectare care funcționează pe raza municipiului”, se încheie comunicatul de presă al acestora.

Comentarii

comentarii