Acasă Actualitate PS Lucian, episcopul Caransebeșului, a oficiat Liturghia de Florii în catedrala goală

PS Lucian, episcopul Caransebeșului, a oficiat Liturghia de Florii în catedrala goală

653
DISTRIBUIȚI

PS Lucian, episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Caransebeș, în Duminica Floriilor, fără credincioși în sală (foto).

În cuvântul său, rostit la finalul sfintei slujbe, ierarhul a explicat că la acest Praznic mărit al Floriilor trebuie să înțelegem cu toții că fără smerenie nu putem intra în Noul Ierusalim.

„Mântuitorul a intrat în vremea aceea în chip smerit în Ierusalim ca să ne arate și nouă că numai smerindu-ne putem intra și în Noul Ierusalim, adică în Biserica slavei, a harului și a iubirii, în Biserica creștină drept-măritoare unde se binecuvântează întotdeauna Împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, dar și în Ierusalimul cel de Sus, care este pregătit pentru cei care au crezut și cred în Treimea cea de o ființă și nedespărțită”.

Părintele Episcop a mai subliniat și faptul că în acest an „mulți dintre frații și surorile noastre stau acasă la acest praznic, dar și acasă Îl pot primi pe Mântuitorul în inimă, căci El dorește să intre în inima și sufletul fiecărui creștin botezat în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Trebuie să ne deschidem toți inima ca Domnul să intre în cetatea dinlăuntrul nostru și acolo să-L primim cu bucurie și cu osanale”.

Preasfințitul Lucian și-a încheiat cuvântul făcând referire la simptomele noii boli, explicând faptul că „rugăciunea pentru suflet este ca și aerul pentru trup. Trupul nu poate trăi dacă nu are aer, dacă plămânii și creierul nu sunt oxigenați, tot așa nici sufletul nostru nu trăiește dacă nu ne rugăm. Rugăciunea neîncetată ne ține în viață.”

După Sfânta Liturghie au fost binecuvântate și ramurile de salcie, care, la fel ca și în toate parohiile din Episcopia Caransebeșului, au fost duse la casele credincioșilor de către preoți și voluntari, aceștia respectând toate măsurile de igienă.    

Comentarii

comentarii