Acasă Politica Titu Bojin: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru consiliul judeţean,...

Titu Bojin: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru consiliul judeţean, USL ar câştiga de departe”

355
DISTRIBUIȚI

PSD a prezentat frânturi din sondajul pentru consiliul judeţean şi Primăria Timişoara

PSD Timiş a prezentat frânturi din sondajul făcut la nivelul judeţului şi la nivelul Timişoarei. La fel ca şi PNL, PSD a dat doar unele amănunte din sondaj, urmând ca, probabil, săptămâna viitoare să se prezinte rezultatele complete ale sondajului, într-o conferinţă comună.

„Am fost informaţi cu o parte dintre date. Când le vom avea corelate cu ceea ce se întâmplă la nivel naţional la cele două sondaje – PNL şi PSD – le vom face publice în întregime. Probabil că în cursul săptămânii viitoare”, a spus Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş. La nivelul sondajului au fost câteva întrebări cheie vizavi de ceea ce înseamnă activitatea şi dorinţele cetăţenilor din Timiş. În ceea ce priveşte rezultatele la nivelul judeţului Timiş, „candidatul pentru consiliul judeţean al PSD a crescut constant, odată cu partidul şi odată cu scăderea PDL şi a candidatului PDL”, a spus Titu Bojin – cel care este candidatul social-democraţilor la şefia consiliului judeţean.

 

„Ostaficiuc a scăzut împreună cu PDL cu 15 procente”

„Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru consiliul judeţean, USL ar câştiga de departe. Procentul este sub 50 la sută, dar ca intenţie de vot procentul depăşeşte 53 la sută. Candidaţii la nivelul judeţului – nu se pune problema de a fi cel puţin din sondaj la ora actuală diferenţe foarte mari între candidatul USL şi Ostaficiuc”, spune Titu Bojin.  Există o diferenţă mică între Constantin Ostaficiuc (PDL) şi Titu Bojin (PSD) în sondajul realizat de PSD. „Distanţa este suficient de mică ca să nu discutăm de cine poate câştiga alegerile la consiliul judeţean în 2012. Dacă ar fi independente candidaturile, nu de USL, ar fi un scor aproape tot atât de apropiat. Ierarhie – Ostaficiuc, Bojin şi alţii. Procentul e atât de mic între noi, încât nu poate exista o variantă să nu câştige USL. În condiţiile în care nu ar exista alţi candidaţi, nu se pune problema ca cel care candidează din partea USL să nu câştige. Ostaficiuc a scăzut împreună cu PDL cu 15 procente”, a spus Bojin. La nivelul judeţului, au fost 1.263 respondenţi, marja de eroare fiind de 3 la sută.

„PDL a atins un minim istoric în Timişoara”

La nivel de municipiu, în sondajul PSD, scorul este destul de apropiat la nivelul a trei candidaţi.. „PDL a atins un minim istoric în Timişoara. Este sub media pe ţară, plecând de la un procent, în 2008, cred că undeva la 45 la sută în alegeri în Timişoara. În momentul de faţă, procentul PDL în Timişoara este la un minim istoric. Blocarea permanentă a proiectelor Timişoarei se transformă în acest procent extrem de scăzut”, spune Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timişoara. Primele trei opţiuni pentru Primăria Municipiului Timişoara sunt ale candidaţilor care nu au legătură cu PDL. De-abia pe locul cinci discutăm  de un candidat al PDL în sondajul PSD. „Scorul USL este zdrobitor pe Timişoara. Nu există nici o discuţie…”, spune Grindeanu. „Cei trei care vin de la municipiu sunt foarte apropiaţi. Şansele cele mai mari sunt la nivelul consiliului judeţean. Pe primul loc e Ciuhandu, pe al doilea Robu, pe al treilea Sorin Grindeanu. Diferenţa între cei trei este la limita marjei de eroare”, a spus Grindeanu. Până astăzi nu a fost anunţat candidatul USL nici la consiliul judeţean, nici la Primăria Timişoara. Până la sfârşitul lunii august trebuie să se anunţe candidaţii – acesta fiind protocolul la nivel naţional în USL.

Comentarii

comentarii