Acasă Politica PSD a reclamat la BEJ Timiş că PDL face turism electoral

PSD a reclamat la BEJ Timiş că PDL face turism electoral

DISTRIBUIȚI

Alianţa PSD+PC a depus două sesizări la BEJ Timiş cu privire la faptul că primari PDL îndeamnă oamenii la vot sau se folosesc de logistica administraţiei,în ziua alegerilor.
Reprezentanţii PSD+PC au sesizat BEJ Timiş cu privire la faptul că în localitatea Ghizela erau transportaţi mai mulţi alegători la vot cu maşina primăriei, la o secţie specială. „Am înaintat sesizarea organelor abilitate, Poliţiei Timiş, pentru verificarea situaţiei”, a declarat judecătorul Cristian Oană, vicepreşedintele BEJ Timiş.
Cea de-a doua reclamaţie se referă la faptul că în localitatea Făget, primarul, membru PDL, se plimbă prin sat, îmbrăcat într-o geacă portocalie, de campanie, intră în secţiile de votare şi îi îndeamnă pe oameni să voteze. Şi această sesizare a fost transmisă agenţilor de poliţie pentru a fi soluţionată.
Timişul se află printre judeţele catalogate de MAI ca fiind cu risc ridicat de turism electoral sau fraude electorale. Localităţile cu astfel de risc sunt Sânnicolau Mare, Făget, Periam sau Bulgăruş. Au fost luate măsuri speciale pentru evitarea oricărei fraude. Peste 2.200 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti comunitari asigură buna desfăşurare turului II. De asemenea, Serviciul Poliţiei Rutiere Timiş va organiza, atât individual, cât şi împreună cu Autoritatea Rutieră Română, 27 de filtre, în vederea prevenirii turismului electoral.
Sursa NewsIn

Comentarii

comentarii