Acasă Actualitate PSD Lugoj donează 1.000 de lei pentru spitalul lugojean

PSD Lugoj donează 1.000 de lei pentru spitalul lugojean

416
DISTRIBUIȚI

Noua conducere a unităţii medicale mizează pe susţinerea comunităţii locale
Banii obţinuţi din donaţii vor fi folosiţi pentru achiziţia de medicamente

Spitalul Municipal Lugoj se află în colaps financiar. Noua conducere a spitalului lugojean, instalată la începutul lunii iunie, a preluat – conform declaraţiilor – o situaţie dezastruoasă din punct de vedere economic, datoriile unităţii medicale fiind de peste trei milioane de lei. În ajutorul spitalului a venit şi administraţia lugojeană, primarul Francisc Boldea lansând un apel către comunitatea locală de a susţine, prin donaţii, activitatea unităţii sanitare. Într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul PSD Lugoj, conducerea spitalului lugojean a salutat iniţiativa primarului Francisc Boldea, privind ajutorarea spitalului de către comunitatea locală. „Este o idee excelentă. Comunitatea locală trebuie să se implice în susţinerea spitalului. Ne bucurăm de nişte donaţii care vor fi făcute de persoane fizice, dar este un mod simplist de a vedea problema. Vrem să vedem alături de noi persoane juridice puternice financiar, care să sprijine prin donaţii sau care să colaboreze. De exemplu, firmele puternice pot să amenajeze saloane, în diverse secţii, urmând ca saloanele respective să fie utilizate prioritar de angajaţii firmelor. În secţia „Obstetrică” dorim să amenajăm saloane „Mama cu noul născut”, pentru crearea unei proximităţi fizice şi afective. Aşteptăm firmele care să facă astfel de saloane şi să beneficieze prioritar de ele. Dar sunt şi alte forme de colaborare: se poate cumpăra aparatură de performanţă. Toţi trebuie să învăţăm ce înseamnă colaborarea în cadrul comunităţii locale. Banii adunaţi din aceste donaţii vor fi folosiţi pentru un lucru foarte important: achiziţia de medicamente”, a declarat Septimiu Călin Gârbea, directorul medical al spitalului lugojean.

„Sunt secţii care arată dezastruos”

La rândul său, noul manager al Spitalului Municipal Lugoj, Florin Voichescu, a dezvăluit faptul că, „în ultimii ani nu prea s-a făcut nimic în ceea ce priveşte investiţiile” şi că „sunt necesare reparaţii la majoritatea secţiilor din spital, pentru că sunt unele secţii care arată dezastruos”. Florin Voichescu a mai afirmat că cele două servicii care au fost externalizate – prepararea hranei şi spălătoria – sunt păguboase. „Consiliul Director a hotărât ca, începând cu 1 august, spitalul să facă direct achiziţiile, în privinţa hranei, prin serviciile de specialitate. Astfel se va putea ajunge la o economie de 20.000 de lei lunar. Iar până la sfârşitul lui septembrie, spălătoria va fi dotată cu utilaje corespunzătoare, ca ea să devină de sine stătătoare. De asemenea, s-a rezolvat problema scurgerilor la conducta de gaz şi a fost depus un memoriu tehnic justificativ, pentru efectuarea unor lucrări care ar reduce pierderile de apă şi pentru reparaţii capitale le majoritatea secţiilor. De asemenea, au fost făcute diligenţele pentru ca spitalul să devină Spital Municipal de Urgenţă”, a declarat Florin Voichescu.

Donaţie de la PSD Lugoj

Organizaţia PSD Lugoj s-a arătat receptivă la problemele spitalului. Dănuţ Miloş, preşedintele social-democraţilor lugojeni, a anunţat că organizaţia lugojeană a PSD va face prima donaţie pentru spital. „Organizaţia locală a PSD a hotărât să doneze 1.000 de lei. Banii strânşi din donaţii nu vor fi folosiţi pentru plata salariilor, ci pentru medicamente”, a spus Dănuţ Miloş.

Comentarii

comentarii