Acasă alegeri locale 2012 PSD Timiş – cu ochii pe cei ce vor să fure alegerile

PSD Timiş – cu ochii pe cei ce vor să fure alegerile

608
DISTRIBUIȚI

Bojin: „Unii primari sunt maeştri în aducerea de flotanţi”

Conducerea PSD Timiş va fi cu ochii pe alegerile locale din iunie. Mai multe zvonuri ajunse la PSD susţin că în mai multe localităţi din Timiş au fost făcuţi, practic peste noapte, sute de flotanţi.

Este vorba de oameni care, deşi nu sunt din localitate, au fost făcuţi localnici în urmă cu câteva luni. Totul pentru a putea vota. Liderul PSD Timiş este convins că viitorul prefect de Timiş este singurul care poate garanta corectitudinea alegerilor. Cel mai probabil, acesta va fi propus de liberali.

 

Primari bănuiţi de manevre mârşave înainte de campanie

Zvonurile din judeţ nu sunt prea încurajatoare pentru PSD. Se pare că ar exista mai mulţi primari în funcţie care vor să câştige alegerile cu orice preţ. Nu sunt social-democraţi şi nu se dau înapoi de la nimic. „Noul prefect va trebui, în primul rând, să asigure corectitudinea alegerilor. Va trebui să verifice şi listele cu cei făcuţi flotanţi peste noapte. Unii primari sunt maeştri în aducerea de flotanţi. Avem tot felul de zvonuri că în anumite localităţi au apărut şi 300 de flotanţi, că cineva ar fi făcut 100 de flotanţi în altă localitate. De noul prefect va depinde cât de legale vor fi alegerile din 2012”, spune preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin. Acesta a fost desemnat şi candidatul USL la şefia Consiliului Judeţean Timiş. Liderul pesedist nu a vrut să nominalizeze pe nimeni pe lista neagră a primarilor ce ar vrea să câştige prin fraudă alegerile.

Liberalii au prima opţiune la Prefectura Timiş

Titu Bojin susţine că, în mod normal, liberalii vor fi cei care vor propune noul prefect în Timiş. Înlocuitorul lui Mircea Băcală ar trebui să fie al liberalilor, conform protocolului din interiorul USL. Astfel, dacă într-un judeţ unul dintre partenerii din USL are şef la consiliul judeţean, celălalt va desemna automat prefectul. Regula trebuia să intre însă după alegerile parlamentare. Picarea Guvernului MRU naşte unele neclarităţi. „După unele discuţii de ieri, eu am spus că pentru 5-6 luni să nu fie puşi prefecţi liderii de partid, preşedinţi sau foşti prefecţi din USL. Avem nevoie de oameni bine pregătiţi, pot să fie chiar şi apolitici. În mod normal, dacă noi avem candidat la CJT, am putea fi de acord cu un om agreat, propus de PNL. Nu este o obligaţie, însă, ci doar o recomandare. Va fi, oricum, un om de valoare”, a mai spus Bojin. Liderii celor trei partide din USL Timiş, Titu Bojin (PSD), Nicolae Robu (PNL) şi Maria Grapini (PC), se întâlnesc vineri, pentru a cădea de acord asupra noului prefect. Conform surselor noastre din PNL, omul pe care liberalii îl vor propune ca prefect în Timiş este Ioan Ambruş, viceprimarul din Lugoj.

 

Comentarii

comentarii