Acasă Actualitate PSD Timiș: ”Jupânul Robu orchestrează deturnarea proiectului Timișoara 2021”

PSD Timiș: ”Jupânul Robu orchestrează deturnarea proiectului Timișoara 2021”

1463
DISTRIBUIȚI

”Despotic, ilegal, arogant și dornic să servească clienți de casă ai proiectelor pe bani publici, primarul Timișoarei vrea să deturneze proiectul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii chiar cu riscul de a crea un scandal național și internațional. După ce a ratat impunerea unui statut abuziv în care se autonumea președinte onorific pe viață și după amenințarea ieșirii din asociația desemnată de Comisia Europeană să pregătească implementarea programului cultural, astăzi primarul a orchestrat o manevră prin care a trecut mai multe proiecte importante prin Consiliul Local, într-un exces de abuz de putere”, este caracterizarea făcută primarului Nicolae Robu de către PSD Timiș.

Revolta social-democraților vine la o zi după ce în Consiliul Local Timișoara au fost votate trei proiecte: unul privind creșterea alocării de la 1,5 la 3 milioane de euro pentru proiectele cu fonduri nerambursabile de la Casa de Cultură, altul pentru modificarea regulamentului de acordare a acestor fonduri și al treilea pentru implementarea programului TM2021 prin instituţiile de cultură subordonate Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

Preluarea de către primărie a proiectului Capitalei Culturale este un vis mai vechi a primarului, ce a putut deveni realitate după ce președintele ATCCE, Horațiu Rada, a creat haos în asociație. Și, atunci când domnește haosul, se poate întâmpla orice.

”Apropierea campaniei electorale în care trebuie să deconteze mari eșecuri ale ”modernizării în forță” pare că i-a luat mințile lui Nicolae Robu și l-a făcut să țintească obsesiv proiectul pentru care se dă peste cap de câteva săptămâni să-l treacă aproape cu japca sub comanda lui exclusivă – Timișoara 2021”, mai spun cei din PSD.

 Social-democrații contestă modul în care au fost votate ”în forță” hotărârile de Consiliu Local,

”Cu câteva zeci de minute înaintea ședinței de plen de ieri, proiectele au apărut pe lista suplimentară, fără documente de avizare și fără note de fundamentare, doar cu niște titluri referitoare la proiectul capitalei europene a culturii. În condițiile în care era vorba despre un proiect esențial pentru oraș și pentru întreaga țară, ținând cont de potențialele implicații internaționale, fără a avea o dezbatere transparentă și fără a exista o documentare serioasă ca bază pentru discuții, grupul de consilieri PSD a refuzat să voteze proiectele și să fie parte într-un simulacru de ședință.

Cum a reușit primarul Robu să obțină legal voturile necesare pentru aprobarea proiectelor, rămâne de văzut și de analizat. Cele treisprezece voturi ale PNL și UDMR au fost completate cu încă două ”adunate” telefonic de la doi consilieri absenți de la ședință, în condițiile în care Codul Adminsitrativ nu face referire la această posibilitate.

Dincolo de faptul că e abuziv și ilegal, putem spune că demersul lui Nicolae Robu este unic sau pe cale să devină așa. Asta pentru că liberalul-președinte are toate șansele să devină primul primar din Europa care ratează premiul pentru un oraș capitală europeană a culturii. Și totul din cauza obsesiei unui jupân care crede că funcția de primar îi conferă dreptul de a se ridica deasupra tuturor, chiar deasupra legii, pentru a-și duce ambițiile, orgoliile și obsesiile până la capăt, chiar cu riscul să facă Timișoara și timișorenii de râsul Europei”, transmite PSD Timiș.

Comentarii

comentarii