Acasă Administraţie PSD Timiș motivează de ce s-a abținut la votul pentru bugetul județului:...

PSD Timiș motivează de ce s-a abținut la votul pentru bugetul județului: votul dat a fost unul exclusiv politic

639
DISTRIBUIȚI

Social democrații timișeni au fost ”săriți” de la discuțiile purtate de conducerea Consiliului Județean Timiș despre bugetul adoptat luni. În concluzie, grupul social-democrat al consilierilor județeni din Timiș s-a abținut de la votul bugetului pentru acest an.

Aceasta a avut loc nu doar pentru că nu a fost consultat de către noua conducere CJT în vederea construirii lui, ci și pentru că nu a fost de acord cu algoritmul ”împărțelii” coaliției. Pe lângă faptul că nu au fost consultați, consilierilor județeni PSD nu le-a fost aprobat niciunul din amendamentele propuse pe motiv că… domnul președinte Alin Nica a dat ”tonul” votului și a menționat la fiecare amendament că nu i se pare potrivit, spun cei de la PSD. De fapt, nepotrivirea venea din cauza provenienței amendamentului: PSD, mai spun aceștia.

”Ceea ce nu s-a dorit să se înțeleagă a fost faptul că PSD ar fi votat un buget cu mai mulți bani alocați investițiilor din sănătate. Alte câteva dintre motivele pentru care PSD nu a votat sunt: angajații din DGASPC Timiș au salariile asigurate pentru maxim 10 luni din 2021; 4 benzi Sânandrei nu este cuprins pe lista de investiții; sensul giratoriu de la Birda, unde este deja semnat contractul pentru proiectare și execuție, nu este pe lista de investiții, în schimb, un sens giratoriu nou pentru Dudeștii Noi este pe lista de investiții; asociațiile de gaz beneficiază de câte o cotizație de 10 mii lei în acest an deși au în derulare studii de fezabilitate de milioane de lei și ne lăudăm că racordăm tot județul la gaz; școlile speciale au redus solicitările de finanțare la cererea conducerii CJ Timiș și în felul acesta nu-și asumă răspunderea unei tăieri de buget pentru educație; modernizarea drumului județean Timișoara – Utvin rămâne în așteptare, deși e finalizat studiul de fezabilitate”, spun cei de la PSD.

Partidul a fost singurul care nu a fost invitat la discuțiile despre buget.

Comentarii

comentarii