Acasă Politica PSD Timiș: „Robu – zero influență la centru”. Baronii liberali din Arad...

PSD Timiș: „Robu – zero influență la centru”. Baronii liberali din Arad și Caraș-Severin își impun oamenii în funcțiile cheie din Timiș

2021
DISTRIBUIȚI

PSD Timiș reclamă faptul că, în lipsa implicării lui Nicolae Robu în deciziile luate de PNL la nivel național, liberalii din Arad și Caraș-Severin dictează numirile în Timiș. Acum, social-democrații acuză „preluarea forțată” a Aeroportului Internațional Timișoara „Traian Vuia”.

Chiar de la începutul comunicatului de presă din 23 iunie, pesediștii sunt duri în formulări: „Robu – zero influență politică la centru. Aeroportul Timișoara la mâna cărășanului Vela”. Mai exact, aceștia spun că Nicolae Robu este ignorat de conducerea națională a PNL, care dă credit total liderilor din Arad și Caraș-Severin în impunerea oamenilor în funcțiile cheie din cele mai importante instituții din județul Timiș.

„Influența baronilor liberali arădeni și cărășeni se vede de la mare distanță, oamenii lor fiind preferați în locul timișorenilor. Este cazul clar al Administrației Bazinale de Apă Banat unde a fost adus un arădean, peste capul liderilor locali ai PNL. În tot acest timp, Nicolae Robu își duce războaiele pe Facebook și participă la sindrofii asortate cu elicoptere, pase la costum și poze zâmbitoare la firul ierbii.

Cât președintele PNL Timiș este ocupat să zâmbească la blitz, agreații premierului Orban orchestrează o manevră prin care să pună mâna pe Aeroportul Timișoara și să-l treacă total sub influența lor. Nu este prima dată când se încearcă acapararea acestui aeroport, care se încăpățânează să facă performanță, spre deosebire de aeroporturile din Arad și Caransebeș, ambele aflate de ani buni la limita supraviețuirii”, scrie PSD Timiș.

Social-democrații amintesc de o tentativă asemănătoare la aeroport, inițiată de guvernarea PDL în 2010: „Milimetric au ratat atunci portocalii arădeni să ia cu japca aeroportul Timișoara. Acum vin liberalii, unii tot PDL-iști sub acoperire, cu o tactică nouă. Un prim pas a fost făcut în această lună, când a fost schimbat Consiliul de Administrație al aeroportului Timișoara. Chiar dacă în ultimii patru ani și jumătate a îndeplinit cu succes criteriile de performanță cuprinse în contractul de administrare semnat cu Ministerul Transporturilor, Consiliul de Administrație nu mai avea culoarea politică potrivită. Iar același Minister al Transporturilor a decis că profesioniștii trebuie înlocuiți cu «unșii» liberali girați de cărășanul Marcel Vela, deși, dacă tot era să fie schimbare pe criterii de culoare, ar fi fost de preferat măcar ca noii numiți să fie timișoreni”.

Cei din PSD Timiș consideră că fuziunea Aeroportului Timișoara cu aeroporturile din Arad și/sau Caransebeș, adusă în opinia publică recent, „ar fi împotriva principiilor unei afaceri transparente și benefice pentru Aeroportul Timișoara”. Această fuziune ar urma să acopere „găurile negre” din Arad, consideră aceștia.

În acest sene, pesediștii îl somează pe Nicolae Robu să ia măsuri: „Orice politician timișorean, indiferent de partid și de doctrină, ar trebui să se opună unei astfel de inițiative. Îl somăm public pe Nicolae Robu, președintele PNL Timiș și primarul Timișoarei, să demonstreze că este pro Timișoara și să nu lase interesele de partid să acapareze un obiectiv esențial”.

Comentarii

comentarii