Acasă Actualitate PSD Timișoara, după reacția nervoasă a primarului la votul proiectelor de „transparență...

PSD Timișoara, după reacția nervoasă a primarului la votul proiectelor de „transparență instituțională”: „Cine ești dumneata cu adevărat, domnule Fritz?”

DISTRIBUIȚI

PSD Timișoara lansează un „Identity Challenge” pentru primarul Dominic Fritz, în urma scandalului din timpul ședinței CLT în care s-au adoptat proiectele pentru „promovarea transparenței instituționale”. Folosind „#cineestitufritz” și „#transparentapebune”, social-democrații spun că omologii de la USR PLUS și-au făcut campanie pe tema transparenței, pentru ca acum să se dezică de ea.

Vă amintim că, marți, consilierilor locali din Timișoara le-au fost înaintate două proiecte de hotărâre: unul pentru ca persoanele din conducerea primăriei – primar, viceprimari, consilieri personali și angajați cu funcții de conducere – să fie obligați să își publice diplomele de studii, unul pentru ca aceleași persoane să fie obligate să își publice și dovada domiciliului. În ambele cazuri, datele cu caracter personal ar urma să fie cenzurate. În cazul inițiativei care privește diplomele, a fost aprobat și un amendament ca acesta să se aplice și consilierilor locali.

Cele două proiecte au trecut la limită: au fost „pentru” cei 14 consilieri locali PNL, PRO România și PSD, și „împotrivă” cei 12 consilieri locali ai USR PLUS. În timpul discuțiilor, prima tabără invoca faptul că nu există nimic de ascuns, cei din urmă spunând că astfel de hotărâri nu își au rostul, trecuți fiind deja prin validare, și că inițiativele pot fi înțelese ca o „vânătoare de vrăjitoare” la adresa primarului Dominic Fritz. 

Chiar edilul-șef a avut o ieșire mai nervoasă, atacându-l inclusiv pe Marius Craina, cel care a inițiat cele două proiecte de hotărâre, fost contracandidat al său la Primăria Timișoara. Pe Craina, Fritz l-a pus în aceeași oală cu Nicolae Robu. „Așa vă investiți energia politică, în aceste jocuri! Nu sunt decât jocuri. (…) Unii nu pot să accepte o realitate legală, declarată, verificată, răsverificată de instanță, că Timișoara are un primar ales”, spunea primarul. Colegii săi din USR PLUS acuzau și „ipocrizie” din partea „vechii clase politice”.

Cu toate că proiectele au fost aprobate, echipa PSD Timișoara nu a putut trece peste ieșirea primarului. Aceștia, în comunicatul de presă remis presei joi după-amiază, vorbesc de „atitudinea arogantă, duplicitară și tot mai isterică a primarului Dominic Fritz și de refuzul acestuia de a-și publica documentele de studii și de domiciliu”. Pentru acest motiv, aceștia au lansat „Identity Challenge #cineestitufritz”. Iată ce se mai arată în comunicatul de presă semnat de Biroul de presă al PSD Timișoara:

„Această campanie are și un motto: Cine eşti dumneata cu adevărat, domnule Fritz? De cine şi de ce te temi?, pentru că PSD Timișoara crede că sub aspectul imaculat al primarului, vândut nouă ca un produs exclusiv de marketing și de PR plătit scump, se ascunde ceva ce acesta nu dorește să fie dezvăluit.

Opoziția USR Timişoara față de publicarea de către aleşii locali a diplomelor de studii şi a localității de domiciliu, este o reacție total lipsită de transparență, acel ”concept” pe care și-au condus aproape toată campania de alegeri pentru Primăria Municipiului Timișoara și pe care îl resping acum prin invocarea unor argumente puerile.

Am înțeles că #farapenaliinfunctiipublice a fost un praf în ochi, asta a devenit deja foarte clar, dar vrem să ne convingem că și #transparența este tot o temă folosită doar ca o momeală pentru obținerea unor voturi în plus”.

Comentarii

comentarii