Acasă Actualitate „Psihoza” internetului: Mulți locuitori din Timiș aleg să-și pună diagnostic online decât...

„Psihoza” internetului: Mulți locuitori din Timiș aleg să-și pună diagnostic online decât să meargă la medicul psihiatru

792
DISTRIBUIȚI

Mulți locuitori ai Timișului aleg să se „trateze” de eventualele boli psihice de pe internet, în loc să meargă la medicul psihiatru. Aceasta este concluzia la care au adus medici specialiști care derulează un proiect în Timiș.  „Spaţiul cultural bănăţean între normalitate, anormalitate şi supranatural” se  numește proiectul care continuă și în aceste zile în cel mai vestic județ al țării. Doctori psihiatri și psihologi au realizat un studiu pe 265 de persoane care au răspuns la un chestionar, de unde reiese faptul că majoritatea persoanelor caută informațiile pe internet și nu la persoanele specializate. Mai mult, una dintre concluziile în urma analizei acelui chestionar arată că studiile pe care le are o anumită persoană nu reflectă modul în care aceasta percepe boala psihică și normalitatea. În acest proiect au fost realizate și un set de pliante care sunt distribuite în Spitalul Județean Timișoara pacienților internați, despre psihoză, depresie, anxietate și demență, dar și un filmuleț care rulează pe ecranele din cel mai mare spital din vestul țării.

Proiectul este implementat de Asociaţia Psihiatrică Timişoara, în calitate de beneficiar, împreună cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” din Timişoara, Muzeul Satului Bănăţean, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în calitate de parteneri.

Comentarii

comentarii