Acasă Cultura Pătura care citeşte, Peregrinii, lecturi aprinse – în Piaţa Unirii din Timişoara

Pătura care citeşte, Peregrinii, lecturi aprinse – în Piaţa Unirii din Timişoara

384
DISTRIBUIȚI

peregriniiBiblioteca Judeţeană Timiş lansează un concept-provocare: „Pătura care citeşte”. În centrul istoric al Timişoarei, Piaţa Unirii, sau în alte „locuri strategice”, cititori din varii pături ies … cu cartea în oraş, la un picnic urban de lectură.

Cărţile (re)văd lumina zilei. Miercuri, 29 mai, de la ora 18, în Piaţa Unirii din Timişoara, vino cu pătura şi cartea sau, pur şi simplu, vino! Vei vedea, auzi, asculta: concerte, Lecturi aprinse, ediţii noi şi inedite ale Fototecii B.J.T.: Big-Band, „concert” fotografic cu scriitori, precum şi, în premieră, MixText, un experiment plastic al bibliotecii.

Miercuri, 29 mai, “PEREGRINII” vor cânta din nou

Acolo se va produce şi una dintre cele mai tinere şi talentate trupe ale urbei de pe Bega – Peregrinii. O trupă atât de tânără încât componenţii ei aproape că au învăţat să cânte înainte să meargă. Şi cântă bine… Nu e rock, nu e cover-band, nu e rap, nici disco-pop, ci, într-un fel, toate împreună: World Music – fluiere, mandoline, acordeoane, chitări, dulcimer, clape-armonie, pentru şansonete, marşuri, jocuri , polka, csardas, balade, muzică din lumea largă. Jacqueline, Lucas, Andreas şi Fabian au între 10 şi 12 ani şi studiază muzica la Şcoala Populară de Artă şi în privat. Prietenia care îi leagă de mici, talentul şi şansa de a beneficia de felurite instrumente de calitate au dus la înfiinţarea unui grup, o trupă de World Music, al cărei nume a fost ales împreună: “PEREGRINII” – hoinarii, călătorii, dar şi trimitere la şoimii peregrini – pasărea care a fost dresată de om pentru vânătoare. “PEREGRINII” au cântat pentru prima dată publicului la Zilele Cetăţii, concert de pian în Sinagogă şi apoi World Music cu instrumente tradiţionale, pe aleea pietonală Mărăşeşti. La evenimentul B.J.T. de miercuri, 29 mai, “PEREGRINII” vor cânta din nou, iar sâmbătă, 1 iunie, vor apărea în cadrul concertului din faţa Catedralei Mitropolitane. Urmează alte concerte de stradă şi un repertoriu cât mai bogat.

Comentarii

comentarii