Acasă Eveniment Pui de urs rănit salvat de jandarmii montani

Pui de urs rănit salvat de jandarmii montani

DISTRIBUIȚI

Un pui de urs rănit a fost salvat de jandarmii montani, după ce a fost observat de un grup de turişti în zona Scorota – Câmpul lui Neag. Animalul a fost predat Grădinii Zoologice din Hunedoara.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, grupul de turişti a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a semnala prezenţa unui pui de urs rănit. Au intervenit jandarmii montani.

 ”Patrula de jandarmi montani din cadrul Postului montan Câmpul lui Neag, constatând că puiul de urs este rănit şi are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, au depus toate eforturile pentru salvarea acestuia.  Au asigurat zona, au contactat autorităţile locale şi judeţene competente pentru punerea în aplicare a măsurilor ce se impun în astfel de situaţii”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara.

 Ursul a fost predat grădinii zoologice.

”Buna cooperare dintre toţi cei implicaţi, reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de mediu, DSVSA, protecţia mediului, autorităţi locale, gestionarului fondului de vânătoare, reprezentanti ai Grădinii Zoologice Hunedoara, a dus la salvarea exemplarului, care în momentul de faţă se află în îngrijirea Grădinii Zoologice Hunedoara, starea sa de sănătate fiind ameliorată”, mai transmit jandarmii.

Cetăţenilor le este recomandat să anunţe astfel de situaţii, ori de câte ori au ocazia.

 ”Recomandăm cetăţenilor să anunţe prin apel la numărul unic de urgenţă 112 situaţiile de acest gen, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere şi de asemenea, dacă vedeţi un urs, nu îi atrageţi atenţia, nu încercaţi să îl hrăniţi sub nicio formă şi, mai mult, nu faceţi fotografii selfie cu urşii, oricât de inofensivi ar părea”, se mai arată în comunicat.

Comentarii

comentarii