Acasă Actualitate Punctaje maxime pentru UAV în evaluarea U – Multirank

Punctaje maxime pentru UAV în evaluarea U – Multirank

830
DISTRIBUIȚI

Evaluarea U-Multirank, o clasificare realizată cu finanțare de la Uniunea Europeană, a dat publicității ultimul raport.  Au fost evaluate 1614 universități din 95 de țări.

UAV a participat la această acţiune alături de alte 43 de universități românești. Au fost evaluate procesul de învăţământ (predare și învățare), performanţa cercetării, transferul de cunoştinţe, orientarea internaţională, implicarea regională, fiecare dintre aceste criterii conținând sub-criterii specifice. Universitatea arădeană  a fost punctată cu  8 scoruri maxime obținute astfel: la secțiunea predare/învățare (2 scoruri maxime), cercetare științifică (2 scoruri maxime pentru articole publicate inter-disciplinar și parteneriate strategice de cercetare știintifică), transfer de cunoștințe (2 scoruri maxime) și implicare regională (2 scoruri maxime).  „Este o clasare care ne onorează și suntem bucuroși că am reușit să obținem scoruri foarte bune la capitole foarte importante. Mai avem de lucru la capitolul internaționalizare iar strategia actuală a UAV include obiective care să ne permită să ne dezvoltăm relațiile cu parteneri din străinătate, să atragem studenți străini și să cooptăm profesori de la universități din Europa sau de pe alte continente. Suntem bucuroși că ne aflăm pe un trend ascendent”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

 „Internaționalizarea procesului de învățământ este o țintă a universității arădene de stat pe care ne-am propus să o atingem în următorii ani. Am participat anul acesta la mai multe târguri ale educației, profesorii noștri au fost implicați în conferințe internaționale și am reușit să construim noi parteneriate cu universități din țările UE dar și non UE. De asemenea, în sprijinul studenților străini, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a inclus în oferta educațională un an pregătitor de limba română”, a declarat conf, univ. dr. Teodor Cilan, prorectorul UAV.

Comentarii

comentarii