Acasă Actualitate ”Punctul de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș s-a deschis chiar în...

”Punctul de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș s-a deschis chiar în Ajunul Crăciunului, simbol al nașterii, al speranței și al unui nou început”, afirmă senatorul Ion Marcel Vela, președintele PNL C-S!

320
DISTRIBUIȚI

În Ajun de Crăciun, în Caraș-Severin, Moșul nu a venit cu trăsura trasă de reni plină de cadouri simbolice, ci a venit cu elicopterul SMURD, pentru a scrie o nouă poveste pentru potențialii beneficiari de toate vârstele, mai precis din prețuire pentru viața tuturor și a fiecăruia în parte. Inițiativa aparține celui care a reușit să împlinească toate angajamentele făcute conjudețenilor săi, președintele Partidului Național Liberal, senatorul Ion Marcel Vela, unul dintre cei mai autentici liberali din România care a învățat de-a lungul celor 30 de ani de politică în PNL că una dintre marele virtuți ale unui om politic adevărat este onoarea.

Așadar, începând de vineri, 24 decembrie Caransebeșul este al 3-lea oraș din țară, alături de București și Iași care are atât o Unitate Specială de Aviație, cât și un Punct de Operare Aeromedicală.

La eveniment au fost prezenți, alături de reprezentați ai autorităților locale și județene, ai instituțiilor cu care colaborează Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., senatorul Marcel Vela, precum și secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Cinci județe vor beneficia de intervenția unui elicopter SMURD, achiziționat prin programul Viziune, derulat de Ministerul de interne.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a subliniat necesitatea asigurării zonei montane cu un elicopter SMURD, în condițiile în care pentru intervenții în zone alpine era disponibil doar un elicopter din Mureș, sprijinit de cel de la București.

Elicopterul SMURD de la Caransebeș va fi deservit de 8 medici și 5 asistenți, unul din piloți fiind locotenent comandor Nicolae Cara.

Emoționat și satisfăcut, fostul ministru de interne, Ion Marcel Vela a mărturisit :

„Un vis devenit astăzi realitate. Poate că nu este întâmplător faptul că Punctul de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș s-a deschis chiar în Ajunul Crăciunului, simbol al nașterii, al speranței și al unui nou început.

Rezultat al strategiei pentru eficientizarea intervențiilor în situații de urgență, el a fost inaugurat astăzi, 24 decembrie, aici, în inima Banatului Montan.

Punctul de intervenție se mândrește cu unul dintre cele mai performante elicoptere SMURD de la noi. Pe lânga salvările pacienților accidentați, grav bolnavi sau misiunile în caz de dezastre, echipajul aeromedical este pregătit să intervină și în zonele montane, greu accesibile.

Elicopterul SMURD Airbus H 135, înmatriculat cu numărul 333, de la Caransebeș, va fi deservit de 8 medici, 5 asistenți și de întregul personal militar care va asigura funcționarea și mentenența aparatului de zbor. Acesta va fi urmat, în scurt timp, de un alt elicopter nou, Black Hawk, model S 70, destinat pentru cautare-salvare alpină, care poate transporta până la patru pacienți aflați în stare critică, având totodată capacitate de stingere a incendiilor, cât și sistem de căutare și salvare electrono-optic, inclusiv pe timp de noapte.

Iată că și la Caransebeș, începând cu acest Crăciun, avem speranța că intervențiile care vor urma ne vor arăta că lumea poate fi mai bună, luptând pentru sănătate.

Închei această zi sfântă cu o bucurie imensă în suflet, bucuria de a ști că această realizare va salva viețile compatrioților noștri.

Dumnezeu să binecuvânteze România!”

Așadar, în Banatul de Munte mai există oameni politici care se pot ridica la înălțimea așteptărilor electoratului lor, fiindcă nu au abdicat nicioadată de la demnitate, onoare și curaj.

Prin această Unitate Specială de Aviație, cât și un Punct de Operare Aeromedicală de la Caransebeș, multe vieți își vor împlini destinul și nu se vor frânge în urma unor accidente sau boli, multe suflete se vor bucura de multe Crăciunuri alături de cei dragi de acum înainte, fiindcă Banatul de Munte are toată infrastructura necesară pentru intervenții rapide cu ajutorul elicopterului roșu de la SMURD.

Unitatea de Aviatie din Caransebes a preluat patrimoniul de la Consiliul Judetean, unde iși va desfasura activitatea elicopterul SMURD, prin hotararea de guvern anul trecut, initiata de catre ministrul afacerilor interne de la vremea respectiva, Marcel Vela, licitatia pentru noile elicoptere avand loc tot in anul 2020.

În Ajun de Crăciun , în Caraș-Severin, iată că Moșul nu a venit cu trăsura trasă de reni plină de cadouri simbolice, ci a venit cu elicopterul SMURD, pentru a scrie o nouă poveste pentru potențialii beneficiari de toate vârstele, mai precis din prețuire pentru viața tuturor și a fiecăruia în parte. Inițiativa aparține celui care a reușit să împlinească toate angajamentele făcute conjudețenilor săi, președintele Filiale cărășene a Partidului Național Liberal, senatorul Ion Marcel Vela, unul din puținii membri liberali din anul 1990.

Comentarii

comentarii