Acasă Actualitate Răceala elevilor, o problemă medicală care provoacă tensiuni, la Școala nr. 30...

Răceala elevilor, o problemă medicală care provoacă tensiuni, la Școala nr. 30 din Timișoara

DISTRIBUIȚI

De parcă dificultățile provocate de pandemie nu ar fi de ajuns, școlile din Timișoara se mai confruntă cu o problemă destul de dificilă: cazurile de boală la elevi, altele decât trecute în lista Ministerului Educației, cum ar fi răceala.

Astfel, un părinte ne-a trimis o plângere la redacție în care semanalizează exact acest aspect: situația neclară a elevilor suferinzi de alte boli (răceala), decât cele recunoscute de ME. ”Acești elevi nu pot intră în sistem online la cursuri. Sunt obligați să recupereze cum pot materia, deși sistemul funcționează și pot participa activ la ore!”, atenționează acest părinte care semnează cu Dumitrescu A. și spune că copilului lui se află la Școala gimnazială nr. 30.

”Timișoara, peste 13 la mie. Școală nr. 30, o școală printre cele mai mari din oraș raportată la numărul de elevi. În cazul în care copiii sunt bolnavi, cu alte boli în afara celor recunoscute de Ministerul Educației, acești elevi nu pot intră în sistem online la cursuri. Sunt obligați să recupereze cum pot materia, deși sistemul funcționează și pot participa activ la ore. Direcțiunea a transmis tuturor profesorilor să anunțe părinții asupra acestui aspect. Online intră doar copii care suferă de afecțiunile pe care Ministerul Educației și Sănătății le-au transmis în notă comună emisă în acest sens săptămânile trecute. Acest aspect este revoltător având în vedere că zilele trecute, Ministrul Educației a transmis în mass-media că directorii de școli să facă tot posibilul pentru a asigura tuturor elevilor accesul la educație. În clasa fetiței mele sunt copii răciți care nu pot participa online la ore”, se arată în plângere.

 Ce spun reprezentanții Școlii gimnaziale nr. 30?

Prof. Mihaela Sora, directoarea unității școlare, a explicat că online-ul nu este potrivit pentru educație, decât atunci când îl impune situația pandemică, de aceea scopul este ca elevii să fie prezenți fizic la școală așa cum arată și legea educației și Ministerul Educației.

”Dacă un copil este bolnav cum poate să intre în online, dacă e răcit tușește are febră? Așadar poate să stea două – trei zile acasă să se însănătoșească apoi vine la școală și recuperează cursurile. Nu poate să spună nimeni că li s-a îngrădit copiilor dreptul la educație. Acestea sunt cuvinte grele. Nu există așa ceva? Părinții trebuie să înțeleagă faptul că elevii trebuie să fie prezenți fizic la școală pentru o educație de calitate. Îi asigurăm pe părinți că în cele două -trei zile când copilașul a fost răcit și nu a intrat online nu se întâmplă nimic. De aceea părintele trebuie să îl trateze cât se poate de bine pentru ca micuțul să poată reveni la școală cât mai repede sănătos pentru a-și relua cursurile alături de colegii lui și totul va decurge normal, fără probleme!”, a spus prof. Mihaela Sora, directoarea Școlii gimnaziale nr. 30 din Timișoara, luni 18 octombrie.

Comentarii

comentarii