Acasă Actualitate Radio Timișoara împlinește 66 de ani

Radio Timișoara împlinește 66 de ani

456
DISTRIBUIȚI

Radio Timișoara, postul regional al Societății Române de Radiodifuziune, aniversează mâine 66 de ani de la prima emisiune lansată în eter.

Ziua de 5 mai 1955 rămâne una de referinţă pentru Radio Timișoara, însă adevărata renaştere a radiofoniei bănăţene a venit în decembrie 1989, odată cu Revoluţia, după o ”tăcere” de aproape 5 ani, impusă de regimul Ceaușescu posturilor regionale din întreaga ţară. Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală a radioului. S-a trecut treptat la editare şi arhivare digitală şi a apărut prima versiune a paginii de internet www.radiotimisoara.ro.

Radio Timişoara acoperă pe unde medii zona de vest a ţării, fiind recepționat în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Bihor şi Hunedoara, dar și în regiunile limitrofe din Ungaria și Serbia. Se aude și pe FM la Timișoara, Arad, Petroșani și Făget și în zonele din jurul acestor orașe, inclusiv  pe valea Mureșului și a Jiului, dar și prin internet, la www.radiotimisoara.ro sau folosind aplicația Android.

Radio Timișoara transmite trei programe de bază (FM, AM, Arad FM), cu spaţii importante pentru grupaje de ştiri, reportaje, interviuri, emisiuni culturale și muzicale, transmisiuni de la evenimente din cele mai diverse domeniile de interes, transmisiuni sportive unice în țară, fiind singurul post care realizează o emisiune în care sunt transmise meciurile din Liga a II-a de fotbal.

Radio Timișoara este, de asemenea, singurul post de radio din țară care realizează și difuzează emisiuni în limbile a nouă minorități naționale (maghiară, germană, sârbă, bulgară, cehă, slovacă, ucraineană, rromani și italiană).

”Și anul acesta, din cauza pandemiei, vom fi împreună cu ascultătorii noștri doar pe calea undelor. Îi vom aștepta să ne transmită mesaje pe tot parcursul zilei. De la ora 11.00, vor putea să intre în direct la emisiunea ”De la OM la OM” a Adrianei Mărăscu Dolcianu, care îl va avea ca invitat pe Mihai Anghel, Managerul Postului de Radio Timișoara.

Am căutat mereu, de-a lungul anilor, să răspundem cu profesionalism și dăruire dorințelor, nevoilor și exigențelor ascultătorilor noștri. La ceas aniversar, îi invităm să ne spună dacă am reușit sau nu. Așteptăm mesajele lor prin SMS și WhatsApp, la 0275 73.73.73”, transmit colegii de la Radio Timișoara.

Comentarii

comentarii