Acasă Administraţie Radu Țoancă vorbește de „o nouă țeapă marca Fritz”. Firma de avocatură...

Radu Țoancă vorbește de „o nouă țeapă marca Fritz”. Firma de avocatură a Colterm a luat 1,2 milioane de lei, dar nu a rezolvat niciunul dintre obiectivele impuse

DISTRIBUIȚI

Consilierul local PSD Timișoara Radu Țoancă trage un nou semnal de alarmă în ceea ce privește compania Colterm: firma de avocatură desemnată în aprilie cu rezolvarea unor probleme legale nici până în noiembrie nu a fost livrat nimic. Este vorba despre casa de avocatură Schoenherr și Asociații, austriacă cu sediu la București, cea cu care Colterm a încheiat un contract de 1,2 milioane de lei.

„Încă o țeapă marca Fritz: firma de avocatură a Colterm a dispărut ca măgarul în ceață. «Ce face omul face și maimuța» – așa a procedat administrația useristă a Timișoarei când a anunțat public, cu mare emfază, că s-a semnat – după modelul orașelor București și Cluj – un contract de asistență juridică cu o firmă externă pentru salvarea Colterm. Anunțul a fost făcut în luna martie, iar contractul de asistență juridică, în valoare de 1,2 milioane de lei (!?), a fost semnat în luna aprilie, cu Casa de avocatură austriacă Schoenherr și Asociații”, își începe Țoancă ultima postare pe Facebook.

Acesta amintește de cele trei obiective din contract: securizarea bunurilor Colterm, continuarea serviciului public de termoficare și reducerea presiunilor financiare pe bugetul orașului. În opinia lui Țoancă, „firma de avocatură nu a rezolvat niciunul din aceste obiective asumate printr-un contract extrem de scump, plătit din bani publici”. Acesta dă și explicații:

❌ „Patrimoniul Colterm este astăzi în aer, complet gajat în contul unor datorii și a unor creditori, iar el va fi complet înstrăinat în cadrul procedurii de insolvență, în urma unor licitații stabilite de administratorii judiciari.

❌ Continuarea serviciului de termoficare se desfășoară haotic, cu sincope serioase, cu mâna întinsă la Guvern, cu costuri uriașe de la bugetul local și cu triplarea iminentă a facturii către populație.

❌ Presiunea financiară pe bugetul local nu numai că nu a fost diminuată, dar s-a amplificat în acest an la cote financiare care se apropie de 200 de milioane de lei (mai mult decât dublul sumelor pe care anual le repartiza administrația precedentă către Colterm). Dacă administrația Fritz va continua cu această subvenționare masivă și irațională a unei găuri negre, anul viitor Timișoara – ca oraș – va avea șanse să intre la rândul ei în insolvență! Iar problemele Colterm vor rămâne aceleași!”.

În iunie, ar fi trebuit prezentat și un raport intermediar cu activitatea firmei. Recent, această problemă a fost ridicată și într-o ședință de consiliu local, executivul primăriei răspunzând că firma a contribuit la realizarea noului contract de gestiune a serviciului de termoficare.

„Așadar, această firmă și-a facturat «serviciile», a plecat din Timișoara din luna iunie fără să prezinte vreo soluție sau vreun Raport de activitate, conform legii, rezolvând problema după principiul «Operația a reușit, pacientul e mort!».

Dacă soluția sugerată primarului Fritz a fost anunțarea insolvenței Colterm, acesta o putea afla gratis de la orice funcționar cu experiență, implicat în problemele de termoficare ale orașului. Banii plătiți degeaba pentru servicii mimate sau fictive vor trebui recuperați la bugetul orașului, în urma unor verificări ale Curții de Conturi fie de la firma de avocatură, fie din buzunarele domnilor Fritz și Lațcău. Acești doi domni care au ales firma, dintr-un snobism infantil și sectar, conform căruia tot ce vine de la București sau din străinătate este superior Timișoarei, unde toată lumea (firme, funcționari publici, avocați, reprezentanți ai unor instituții etc) fură sau încearcă să fure bugetul local! Această abordare schizofrenă a realității arată, în fapt, cât dispret și câtă desconsiderare au useriștii față de Timișoara și de valorile acestui oraș”, încheie Radu Țoancă.

Comentarii

comentarii