Acasă Actualitate Rămâne sau nu obligatorie masca de protecţie pentru elevi la școală?

Rămâne sau nu obligatorie masca de protecţie pentru elevi la școală?

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 9 martie 2022, România scapă de majoritatea restricţiilor anti-COVID-19. Autorităţile au decis ridicarea stării de alertă după doi ani de pandemie, iar acest lucru are efecte în toate domeniile, inclusiv în Educaţie. Majoritatea părinţilor şi elevilor vor să afle dacă se mai poartă sau nu masca de protecţie în clase. Ministrul Sorin Cîmpeanu aduce câteva clarificări cu privire la ce se va întâmpla în şcoli.

Starea de alertă e anulată, în România, începând de miercuri. Acest lucru înseamnă şi anularea restricţiilor care au modificat, în ultimii doi ani, modul de desfăşurare a orelor de curs pentru elevii din şcoli, licee şi universităţi. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, atrage atenţia că pe lânge restricţii, sunt anulate şi facilităţile de care au beneficiat unii elevi din ţară, inclusiv posibilitatea de a trece la cursuri online sau de a susţine examene online.

Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro că elevii nu vor mai fi obligaţi să poarte mască de protecţie la şcoală. Deşi această măsură preventivă rămâne recomandată, fiecare va putea alege dacă vrea sau nu să poarte masca. Cîmpeanu a mai precizat că nu este necesară abrogarea ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, care reglementa funcționarea școlilor în timpul pandemiei COVID-19, întrucât valabilitatea acestuia încetează în mod automat.

Comentarii

comentarii