Acasă Actualitate Rampa clandestină de lângă Piața Verde. Retim și Poliția Locală ridică gunoiul,...

Rampa clandestină de lângă Piața Verde. Retim și Poliția Locală ridică gunoiul, nesimțiții îl fac la loc

DISTRIBUIȚI

Rampa clandestină de gunoi din această fotografie se află, într-un mod flagrant, chiar în stația de taxi de lângă Piața Verde, din Calea Aradului Timișoara. Gunoaie nu lipsesc inclusiv în parcarea auto situată la intersecția cu strada Liniștei.

Această rampă clandestină de deșeuri este perpetuă acolo. Retim și Poliția Locală Timișoara ridică mizeria, curăță locul, iar într-o zi –două murdăria apare. Uneori mormanul atinge cote alarmante nu numai în înălțime, ci și în lățime. Nesimțiții împrăștie gunoaiele cât cuprinde în jur, chiar pe spațiul verde.

Amenzile sunt mari și pornesc de la 5.000 de lei și pot ajunge chiar la 45.000 de lei, dar se pare că pe unii nu îi sperie sau nu au habar ce îi poate aștepta, dacă sunt prinși că abandonează gunoi pe spațiul public în locuri nepermise.

Polițiștii locali au tot prins indivizi din această categorie, tupeiști sau ”curajoși” cu sânge în instalație, și i-au ars cu amenzi dintre cele mai mari, dar se pare că unii nu înțeleg nimic și poate, cine știe, își permit să plătească din buzunar amenzi usturătoare.

Ultima mare amendă aplicată de polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului a fost în 23 iunie, în valoare de 45.000 de lei, unui bărbat care a abandonat deșeuri pe un teren administrat de Compania Națională de Căi Ferate (CFR), pe Aleea Ceferiștilor.

Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 30.000 și 45.000

Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara atrage atenția că, potrivit OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor, abandonarea, aruncarea, precum și ascunderea deșeurilor sunt interzise.
Totodată, colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri se face prin operatori specializați.

Predarea deșeurilor unor persoane neautorizate se sancționează cu amenzi de la 5.000 lei la 15.000 lei. 

Abandonul de deșeuri se sancționează, de asemenea, cu amendă de la 30.000 la 45.000 lei.

Comentarii

comentarii