Acasă Actualitate Rampele clandestine de gunoi rămân o problemă a Timișoarei! Soluțiile Retim !

Rampele clandestine de gunoi rămân o problemă a Timișoarei! Soluțiile Retim !

DISTRIBUIȚI

După ani de campanii de informare și conștientizare pe care Retim și Poliția Locală Timișoara le-au desfășurat, încă că mai există indivizi opaci și nepăsători care abandonează deșeuri pe spațiul public.

Situația devine și mai îngrozitoare când  formează rampe ilegale de gunoi chiar pe spațiul verde, exact ca în aceasta fotografie realizată, joi, 14 septembrie, pe bd. General Dragalina.

Deșeuri provin în urma unor renovări de locuință, iar în stradă au fost scoase și obiecte inutile. În aceste cazuri regulile sunt și mai clare! Retim pune la dispoziție containere și atunci mizeria nu va mai ajunge pe spațiul public.

RETIM Ecologic Service SA încheie contracte cu fiecare beneficiar, la solicitarea acestora, în baza documentelor deținute de acesta (Certificatul de Urbanism/C.F/ C.I /CUI), condițiile comerciale de prestare a serviciului fiind stabilite prin contractul încheiat.

Contractul încheiat cu operatorul autorizat RETIM Ecologic Service SA asigură îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege privind obligațiile beneficiarului referitor la eliminarea deșeurilor din construcții.

În baza actelor deținute de către beneficiar se va încheia contractul și se va expedia pe adresa de email.

Contractul se poate încheia pe loc direct la Biroul Relații Clienți RETIM sau online la adresa de email: radu.ungur@retim.ro; gabriela.hanes@retim.ro; tatiana.manole@retim.ro.

La încheierea contractului se va emite factura proforma privind plata contractului.

Contractul este valabil un an de zile de la data semnării lui.

Suma achitată la încheierea contractului va fi scăzută din factura finală emisă de prestator pentru serviciile comandate cu condiția ca beneficiarul să închirieze cel puțin un container pentru eliminarea deșeurilor – conform condițiilor.

Poliția Locală a activat în ultima săptămână pe linia depistării persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv pentru conștientizare în scopul pentru prevenirii și reducerii fenomenului.

Astfel, au fost identificate 12 rampe clandestine de deșeuri în Timișoara și a fost informată spre salubrizare Primăria Timișoara. Astfel, au fost sancționate cu 7.500 de lei un număr de 6 persoane surprinse abandonând gunoaie.

Au fost împărțite 60 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului deșeurilor pe domeniul public.

 

Comentarii

comentarii