Acasă Actualitate Rampele de gunoi clandestine – cea mai urâtă pată pe imaginea Timişoarei

Rampele de gunoi clandestine – cea mai urâtă pată pe imaginea Timişoarei

371
DISTRIBUIȚI

FOTO

Rampele de gunoi clandestine reprezintă cea mai urâtă pată pe imaginea Timişoarei. Mulţi cetăţeni lipsiţi de bun simţ şi civilizaţie aruncă mormane de deşeuri la colţul străzii. Mai grav este că descoperi gunoaie în saci, aruncate inclusiv de firme, direct pe trotuar sau pe marginea marilor artere rutiere ale oraşului.

Una dintre cele mai sfidătoare rampe de gunoi ilegale se află în Piaţa Mocsony Timişoara (Sinaia), chiar pe trotuar. Aici, lângă un stâlp, în fiecare zi, se află saci plini de deşeuri aruncate de către firmele din apropiere, în primul rând de angajaţii băncii şi ai librăriei. Saci de deşeuri întâlneşti unde nu te aştepţi, inclusiv pe spaţiul verde.

Una dintre cele mai surprinzătoare rampe de deşeuri a fost chiar pe pasarela de la Gara de Nord Timişoara. Exact la capăt, chiar când trebuie să cobori scările, dădeai „nas în nas” cu un imens „coş” de gunoi plin cu toate deşeurile, după plasa din sârmă destinată protecţiei trecătorilor să nu cadă de la înălţime – hârtii, ambalaje, peturi, pachete de ţigări, sticle, pahare din plastic de unică folosinţă.

După ce ZIUA de Vest a scris despre acest lucru, gunoaiele a dispărut. Agenţii de la Serviciul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Timişoara efectuează inspecţii, iar cei care sunt prinşi că abandonează deşeuri pe spaţiul public sunt amendaţi cu sume cuprinse între 500 și 100 de lei.

Comentarii

comentarii