Acasă Actualitate Raport alarmant al CNCAV. Zeci de mii de români au raportat reacții...

Raport alarmant al CNCAV. Zeci de mii de români au raportat reacții adverse post-vaccinare COVID

DISTRIBUIȚI

Conform unui raport de activitate al CNCAV, peste 40.000 de români au raportat reacții adverse post-vaccinare COVID. Unele dintre ele sunt extrem de grave, sunt sute de cazuri de miocardită, tulburări hematologice, dar și paralizie facială. Documentul care cuprinde aceste reacții a fost publicat pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, fără însă a fi și popularizat.

Aceste cifre alarmante au apărut în spațiul public după ce specialistul în comunicare Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, dar și al unui fost președinte al României, a postat pasaje din raport pe pagina sa de socializare. Acesta susține că cei care s-au ocupat de campania de vaccinare au mințit în legătură cu mai multe aspecte ale acesteia. Din document aflăm că au fost zeci de mii de reacții adverse, dar și că nimeni nu s-ar fi interesat ulterior de oamenii care au raportat aceste reacții adverse.

”(…) Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile! 41.486 de oameni!!! Aceștia sunt oameni, nu cifre! Oameni despre care, pe durata vaccinării, autoritățile și CNCAV-ul nu au scos o vorbă, au mințit că nu există, că nu sunt grave efectele raportate de cetățeni (…) a scris pe Facebook/Bogdan Oprea.

Documentul mai arată că multe dintre reacțiile semnalate de cei peste 40 de mii de oameni vaccinați anti-Covid sunt grave:

10 cazuri – miocardică

16 cazuri – tulburări hematologice

16 cazuri – paralizie facială

424 de cazuri – reacții alergice

12 cazuri – șoc anafilactic

SURSA: raport CNCAV

Potrivit aceluiași document, rata de vaccinare în România a fost sub jumătatea populației, potrivit datelor oficiale, scrie realitatea.net.

 DOCUMENTUL INTEGRAL POATE FI CITITI AICI.

Comentarii

comentarii