Acasă Actualitate Răsturnare de situație în cazul doctoriței care spune că a vindecat 100%...

Răsturnare de situație în cazul doctoriței care spune că a vindecat 100% din bolnavii COVID, pe unii dintre ei prin telefon. Colegiul Medicilor: Mulţi pacienţi au ajuns în stare gravă la spital

DISTRIBUIȚI

Răsturnare de situație în privința declaraţiilor făcute de dr. Flavia Groșan. Deși a spus că a vindecat 100% din cazurile de coronavirus pe care le-a tratat, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiș, dezvăluie că lucrurile nu stau chiar așa.

Medicul Pantiș susține că, după ce au fost trataţi de dr. Groșan, mulţibolnavi de COVID-19 au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Oradea, potrivit ebihoreanul.ro.

“În realitate, există numeroase persoane care, după ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Groşan, au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea.

Cum să pretinzi că ai vindecat 100% o mie de oameni şi tu ştii că pacienţii tăi ajung în stare gravă în spital?”, a spus şefa Colegiului Medicilor din Bihor, dr. Carmen Pantiş.

Declaraţia CMR vine după ce, în articolul de pe national.ro, dr. Groşan susţine că ar fi vindecat “100% aproape o mie de pacienţi Covid”.

“Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament COVID practicate în spitale.

Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile”, a mai spus dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Medicul pneumolog Flavia Groșan spune că vin vremuri grele pentru ea, după ce a fost reclamată la Colegiul Medicilor pentru că a criticat tratamentele aplicate în spitale bolnavilor de COVID-19.

“Vin vremuri grele pe capul meu. Foarte multe cazuri au ajuns în spital cică. De vreo trei știu. La fel cum știu cum au intrat în spital. Afebrili și cu saturație agreabile și care după 3 săptămâni tot acolo sunt. Ei, acum nimeni nu-i perfect. Mai sunt și rateuri în viață. Prieteni, ce rateuri am mai dat?

Ca de obicei, nu am avut nici un drept la opinie (…)”,  a replicat medicul Groşan.

Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat miercuri, astfel că aceasta va fi cercetată de Comisia de Etică.

Întâlnirea va avea loc luni, 22 martie, la ora 14:00, în cadrul Comisiei de etică și deontologie profesională.

Potrivit şefului Colegiului Medicilor, dr. Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, “s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat în Oradea”.

În plus, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt periculoase şi aberante:

“Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură”.

Doctoriţa Flavia Groşan, pneumolog, susţine că tratează COVID-ul ca pe o pneumonie atipică, cu antibiotic, chiar şi prin telefon sau online, ca să nu-i pună pe drumuri pe cei bolnavi rău.

În plus, medicul pneumolog din Oradea este de părere că “în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul COVID omoară, de fapt, bolnavii”, potrivit national.ro.

Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România a vorbit la Antena 3 despre scandalul provocat de schema pe care medicul dr. Flavia Groşan ar fi folosit-o pentru a trata altfel pacienţii COVID-19. El a subliniat că medicul a fost chemat la discuţii privind încălcarea unor norme deontologice.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat după ce în presă au apărut mai multe articole, în ultimele zile, despre un medic pneumolog care susţine că ar face minuni și ar vindeca bolnavi de COVID cu o schemă proprie de tratament şi medicamente ieftine.

Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România a adus clarificări în scandalul momentului privind schema de tratament folosită de medicul pneumolog Flavia Groşan.

 

 

“Am aflat și eu din media despre acest studiu al doamnei Groșan, 1.000 de pacienţi este o cifră impresionantă domnia sa tratând pacienți cu COVID cu diferite stadii. Nu avem informații despre criterii de includere. Probabil, marea majoritate erau forme asimptomatice sau simptomatice pentru că dânsa recomandă, la un moment dat, plimbarea care este foarte bună și cu care suntem de acord cu toții. Mobilizarea precoce a pacientului este foarte importantă, dar un pacient cu COVID nu poate să fie mobilizat decât dacă este în stare bună.

“Ne bucurăm de experiență a domniei sale. Este o experiență vastă și ne bucură foarte mult rezultatele care sunt impresionante, așa cum ni le relatează dânsa, sigur vom aștepta rezultatele publicate”, a mai spus Daniel Coriu.

“Dânsa nu este judecată de Colegiul Medicilor. A fost chemată pentru o discuție și nu legată de protocol, pentru că din punct de vedere profesional nu știu dacă cineva îi poate reproșa ceva, ci este vorba de o încălcare a unor norme deontologice, prin faptul că doamna doctor respinge public anumite mijloace de tratament recunoscute de comunitatea științifică medicală. A fost invitată la colegilor la Colegiul Medicilor Bihor numai pentru discuții”, a mai spus Daniel Coriu.

“Va fi o anchetă, va fi o comisie dedicată, nu pot să spun ce se va întâmpla. Eu în schimb vreau să dau un mesaj în primul rând către colegii mei medici. Trebuie să fiu în echilibru și să nu uităm că mai presus de orice sănătatea pacienților trebuie să fie pe primul plan, iar ideile și mesajele noastre transmise în public trebuie să fie argumentate pe baza unor protocoale cunoscute”, a mai explicat Daniel Coriu.

“Aveți încredere în medicul dumneavoastră curant. Bazați-va pe decizia medicului. Numai el cunoaște care este situația clinica a dumneavoastră și are argumente pentru decizia potrivită”, a mai spus Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor la Antena 3.

Comentarii

comentarii